Stilul spontan vs. regizat in fotografia de nunta

BUCURESTI - 27 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

O imagine inseamna mai mult decat o mie de cuvinte, iar fotografiile de nunta sunt comori dintre cele mai pretioase, cu ajutorul carora vei retrai aceste clipe ori de cate ori simti asta. In cazul in care nunta ta se apropie, iar fotograful tau doreste sa stie in ce stil sa iti realizeze fotografiile de nunta pentru albumul foto, atunci randurile de mai jos te vor ajuta sa te decizi in acest sens.

www.jadoris.com

www.jadoris.com

Putine experiente te remarca mai mult si iti raman in suflet de asemenea decat ziua in care ii declari perechii tale iubire eterna. Fiecare moment din ziua nuntii este plin de incarcatura emotionala si pe care vei dori sa ti le amintesti cu drag toata viata, iar fotografiile facute in stilul potrivit reprezinta garantia ca vei avea aceasta sansa.

Atmosfera si voia buna create de trupa alaturi de savoarea mancarii si a prajiturilor vor ramane in amintire peste ani. Clipurile le veti vizualiza cel mai probabil de cateva ori, insa un album foto conceput de un adevarat profesionat, cu imagini care capteaza emotia si fericirea zilei voastre deosebite, cu siguranta va fi rasfoit mult mai des. Astfel, esti pusa in fata unei dileme - optiuni exista si daca ar fi dupa tine le-ai alege pe toate. Ce elemente insa diferentiaza un stil de altul si care este cel mai potrivit pentru tine?

Doua stiluri dominante de fotografie de nunta

Excluzand din start asa zisul stil care se descrie prin fotografii facute aproape la intamplare, enorme greseli de compozitie, lumina si momente neinspirat alese, raman doua largi curente in fotografie care desi la baza sunt opuse, se intrepatrund in cele mai neasteptate moduri. Este vorba despre stilul foto-jurnalistic si stilul clasic, aceasta din urma axandu-se pe regizarea momentelor. Care din ele este castigator? Un fotograf nunta profesionist iti va raspunde ca niciunul, cu completarea ca nu exista fotograf care sa le stapaneasca la perfectie pe amandoua.

Stilul foto-jurnalistic

Desi mai demult acest stil se realiza in mare parte la cele doua nonculori alb/negru, in prezent se mizeaza pe culori, insa nu exista o regula in acest sens. Acest stil inseamna surprinderea clipelor importante in mod natural, fara regie, fiind extrem de important ca fotograful sa actioneze cat mai invizbil, sa nu tulbure catusi de putin cursul evenimentului. Acesta va da ocazia sa capteze momente unice, precum lacrimile mamei in timp ce mirele ii pune miresei verigheta pe deget, ambele clipe fiind imortalizate intr-un cadrul unic.

Fotografiile de acest tip transmit povesti emotionante, fiind mult mai valoroase decat o serie de fotografii ce vin una in completara alteia.

De asemenea, acest stil fotografic este dificil, intrucat clipele perfecte sunt rare, deci greu de surprins, in contextul unui eveniment in care aproape mereu se intampla cate ceva. Ideal este ca stilul foto-jurnalistic sa se realizeze in prezenta a doi fotografi cu experienta, pentru a maximiza sansele de a capta pozele perfecte.

Stilul clasic (regizat)

La inceputul fotografiei, acesta era stilul principal. Procesul de obtinere insa era anevoios si costisitor, rezultand astfel numai cateva imagini per eveniment, uneori chiar una singura. Din acest motiv invitatii erau aranjati intr-o anumita ordine, statica si isi atinteau privirea, pur si simplu, inspre aparat. 

In prezent, aceste fotografii se numesc formale si detin un rol important in cadrul unei nunti. Poti lua drept exemplu pozele cu parintii, rudele si restul invitatilor ce urmeaza a fi imprimate pe hartie si ulterior oferite. Un alt moment este cel al semnaturii la starea civila, atunci cand fotograful va cere sa va uitati la aparatul foto. De asemenea, sedinta foto reprezinta un moment ce are la baza regizarea, prima intrebare pe care mirii o adreseaza fotografului fiind: „In ce pozitie sa stam?”.

Prin urmare, acest stil permite obtinerea unor imagini frumoase cu mai putin efortul, fotograful avand ocazia de a stabili unghiul de fotografiere, de a alege lumina, pozitia corpului etc. Neajunsul in acest caz consta in emotiile care trebuie redate „la cerere” de catre indragostiti, pentru obtinerea unor cadre reusite.

In zilele noastre insa, cele doua stiluri mai sus mentionate se combina, luand nastere astfel fotografii unice, cu un aer spontan, finisate si regizate in asa maniera incat sa nu fie sesizate indicatiile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/stilul-spontan-vs-regizat-in-fotografia-de-nunta