Evidenta economica

Definitie Evidenta economica

Consemnarea structurii surselor de informatii economice se realizeaza cu ajutorul evidentei economice. Aceasta este un sistem unitar de inregistrare, urmarire si control cu ajutorul datelor informationale, documentat, cronologic si sistematic, in etaloane cantitative si in etalon valoric, pe baza unor principii corect stabilite a fenomenelor si proceselor economice in scopul cunoasterii in ansamblu a activitatii desfasurate. Evidenta economica asigura ponderea datelor informationale, respectiv aproximativ 70% din totalul informatiilor economice. Dintre acestea: - 46-50% sunt informatii furnizate de contabilitate - 9-13% sunt informatii furnizate de statistica economico-sociala - 11% sunt informatii furnizate de evidenta operativa. Dupa natura, modul de obtinere, prelucrare si prezentare a informatiilor furnizate, evidenta economica imbraca trei forme: - evidenta operativa - contabilitatea - statistica. Prin unitatea obiectivelor de indeplinit, aceste forme se completeaza reciproc si alcatuiesc impreuna sistemul unitar de evidenta economica.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Evidenta economica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Evidenta economica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Evidenta economica. Definitiile termenilor despre Evidenta economica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Evidenta economica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Evidenta economica.