Excedent brut de exploatare

Definitie Excedent brut de exploatare

Antonim - Insuficienta bruta din exploatareSold intermediar de gestiune.Acest indicator masoara eficacitatea capitalului economic. Altfel spus, reprezinta valoarea adaugata de capitalul economic.Reprezinta resursa rezultata din exploatare si folosita pentru mentinerea si dezvolatrea potentialului productiv al intreprinderii si remunerarea capitalurilor utilizate si a statului. Acest indicator nu este influentat de politica prudentiala a firmei (amortizari si provizioane), de politica financiara si operatiile cu caracter exceptional, fapt ce determina sa fie considerat ca indicator esential in analiza de gestiune si efectuarea de comparatii intre diferite intreprinderi.Excedentul brut de exploatare se determina dupa urmatoarea relatie de calcul:Valoarea adaugata bruta+ Subventii din exploatare (cont 74)- Cheltuieli cu impozitele, taxele si varsamintele asimilate (cont 73)- Cheltuieli de personal= Excedent brut de exploatare (sau insuficienta bruta de exploatare)

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Excedent brut de exploatare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Excedent brut de exploatare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Excedent brut de exploatare. Definitiile termenilor despre Excedent brut de exploatare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Excedent brut de exploatare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Excedent brut de exploatare.