Exceptie de neexecutare a contractului

Definitie Exceptie de neexecutare a contractului

In limba latina este cunoscuta sub formula Exceptio non adimpleti contractus. Mijloc de aparare aflat la dispozitia uneia dintre partile contractului sinalagmatic pe care il exercita in cazul in care i se pretinde executarea obligatiei ce-i incumba, fara ca partea care pretinde aceasta executare sa-si execute propriile obligatii. Astfel, daca vanzatorul nu executa obligatia de predare a bunului vandut, cumparatorul poate refuza plata pretului si invers. Existenta exceptiei este dedusa din art.1020 Cod Civil.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Exceptie de neexecutare a contractului? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Exceptie de neexecutare a contractului.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Exceptie de neexecutare a contractului. Definitiile termenilor despre Exceptie de neexecutare a contractului cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Exceptie de neexecutare a contractului, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Exceptie de neexecutare a contractului.