La Cisnadie se desfasoara primul workshop international de antreprenoriat in domeniul muzicii culte organizat in Romania

BUCURESTI - 31 iulie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Proiect al agentiei Exces Music, sprijinit de British Council prin intermediul programului Creative Collaboration, „Successful Arts in Contemporary Environment” este un atelier dedicat tinerilor compozitori si muzicologi europeni si propune o abordare bi-directionala in formarea profesionala: specializarea muzicala si managementul cultural.

In perioada 30 iulie – 7 august, trainerii sositi din Londra, Skopje si Bucuresti vor discuta cu participantii atat tehnici de compozitie si cercetare muzicologica, cat si probleme legate de antreprenoriatul cultural, ajutandu-i pe tinerii muzicieni sa-si largeasca orizontul de actiune si sa identifice eficient oportunitatile pentru o cariera de succes.

Pentru a asigura reusita atelierului, au fost invitati sa sustina cursuri personalitati din elita vietii culturale internationale: compozitorii Param Vir (unul dintre cei mai apreciati creatori contemporani, de origine indiana, stabilit la Londra), Kenneth Hesketh (cadru didactic la Colegiul Regal de Muzica din Londra) si Philip Cashian (manager cultural si sef al catedrei de compozitie la Academia Regala de Muzica din Londra), muzicologul Roza Nolcheva (manager cultural si producator in cadrul Radiodifuziunii din Skopje), precum si un ansamblu de muzica contemporana din Bucuresti.

La „Successful Arts in Contemporary Environment” sunt asteptati cursanti din Romania si Marea Britanie, iar finalul atelierului va culmina cu un concert gazduit de Filarmonica din Sibiu, in data de 7 august , de la ora 19:00. In program figureaza lucrari ale tinerilor compozitori, dar si piese de Dan Dediu, Doina Rotaru, Param Vir, Kenneth Hesketh si Philip Cashian.

Despre Exces Music

„Pentru medierea colaborarii intre muzicieni apartinand unor generatii si spatii culturale diferite, am ales un cadru de lucru informal: Cetatea Fortificata a Bisericii Evanghelice din Cisnadie. Speram ca acest loc incarcat de istorie va inspira participantii si le va oferi amintiri frumoase despre aceasta experienta”, spune Sebastian Gheorghiu, directorul proiectului.
Parteneri: UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, Chester & Novello Londra, Jeunesses Musicales Macedonia, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Parteneri Media: Zile si Nopti, Monitorul de Sibiu, Profil Cultural, Magic FM Sibiu, Radio Romania Cultural, Activ Efem.

Exces Music este o agentie de impresariat si management cultural ce sprijina domenii variate ale artei, implicandu-se in numeroase proiecte si promovand investitia companiilor private in cultura. Desi este o societate comerciala, Exces Music activeaza ca operator cultural incepand din anul 2003 si multe din activitatile sale sunt dedicate creerii de oportunitati pentru dezvoltarea profesionala a tinerilor artisti.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale. Peste 7000 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în birourile, centrele de limba engleză, bibliotecile şi centrele de informare şi resurse din 110 ţări din întreaga lume. British Council oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte tari. Activitatea sa este axata în special pe domeniile educaţie, societate civilă şi creaţie. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro



Costin Neagu
PR Manager
Mobil: 0723-624468

costin.neagu@iconarts.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/exces-music/la-cisnadie-se-desfasoara-primul-workshop-international-de-antreprenoriat-in-domeniul-muzicii-culte-organizat-in-romania