Participare internationala record la editia de anul acesta a Festivalului & Academiei ICon Arts

BUCURESTI - 25 iulie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cea de a 8-a editie a Festivalului si Academiei ICon Arts, organizata anual in zona Sibiului de Exces Music si UCIMR – Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, atrage in 2010 peste 100 de muzicieni, actori, dansatori si fotografi din Romania, China, Elvetia, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Liban si Ungaria. Acestia vor participa, in perioada 25 iulie – 8 august, la o serie de evenimente menite sa aduca in atentia publicului larg arta contemporana sub formele cele mai diverse de exprimare.

In tot acest timp, in Sibiu si in imprejurimi (Cisnadie, Cisnadioara, Biertan, Sighisoara, Medias) vor avea loc expozitii, cursuri, seminarii, concerte si spectacole in cadrul carora vor evolua atat tineri artisti, cat si nume sonore din spatiul international, precum flautistul Mario Caroli, dirijorul Theo Wolters, percutionistii Mircea Ardeleanu si Jiao Shan Lin, duo-ul Iris si Karsten Lenz si violoncelistul Karl Huros.

Acestora li se alatura si reputate personalitati autohtone, din muzica: Trio-ul Aperto, violonistul Cristian Suvaiala, fagotistul Godri Orban, percutionistul Andrei Marcovici, organistul Remus Henning, interpretii de jazz Luiza Zan, Mircea Tiberian si Sorin Romanescu, dans: Florin Fieroiu, fotografie: Cristian Radu, teatru-film: Adrian Titieni, precum si compozitori, muzicologi si critici: Philip Cashian, Doina Rotaru, Valentina Sandu-Dediu, Ioana Parvulescu.

Noutatea, si in acelasi timp atractia editiei 2010, o reprezinta sectia de orchestra care ofera publicului posibilitatea de a audia atat lucrari contemporane, cat si piese clasice, in interpretari de exceptie.
Un alt punct de interes il reprezinta expozitia fotografului Cristian Radu, dar si concertul de percutie cu proiectii sustinut de Andrei Marcovici si de alpinistul Theodor Tulpan – unul din putinii romani care au escaladat Everestul.

«Spatiile pe care le-am ales pentru derularea evenimentelor din editia curenta sunt, asa cum am obisnuit deja publicul, diverse si inedite. Se pot audia concerte in aer liber, pe malul lacului, in biserici si cetati fortificate, in muzee sau cluburi, dar si in sali clasice. Punem la dispozitia doritorilor atat mijloacele de a se bucura de pagini celebre din istoria muzicii, dar si de a lua contact cu ultimele noutati in materie de arta contemporana. In plus, oferim ocazia de a viziona spectacole realizate prin conlucrarea unor artisti din domenii si zone culturale diferite», spune Sebastian Gheorghiu, managerul Exces Music.

Festivalul si Academia ICon Arts Sibiu – 2010 se deruleaza sub inaltul patronaj al domnului Klaus Iohannis, primarul Municipiului Sibiu, in cadrul programului ”Oportunitati la tine acasa”, finantat de UCIMR.

Partener strategic: BCR Sperante
Parteneri: Cetelem Romania, Primaria Municipiului Sibiu, Filarmonica de stat Sibiu, Primaria Oraşului Cisnadie, Biserica Evanghelica din Cisnadie, Centrul National al Dansului Bucuresti, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Universitatea Naţională de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”, Music ClubEvenimentul este realizat cu sprijinul: British Council, AFCN, Consiliul Judetean Sibiu, Consiliul Local Sibiu, prin Casa de Cultura a Municipiului Sibiu
Sponsori: Enjoy Business, Altconcept, KMI – Krali Media Interactive
Parteneri Media: Radio România Cultural, Activ Efem, Magic Fm Sibiu, Zile si Nopti, Profil Cultural

Despre Exces Music

Exces Music este o agentie de impresariat si management artistic care intelege importanta implicarii sectorului privat în sustinerea de activitati culturale si in promovarea valorilor autentice, intr-un mediu international. Alaturi de evenimentul ICon Arts, Exces Music desfasoara, in parteneriat cu institutii guvernamentale, cu ONG-uri dar si cu companii multinationale, o serie de alte proiecte dedicate sprijinirii unei vieti culturale active.
Pentru mai multe informatii, precum si pentru programul concertelor din festivalul ICon Arts va invitam sa consultati paginile www.excesmusic.ro si www.iconarts.ro.

Costin Neagu, PR Manager ICon Arts, tel. 0723-624468
costin.neagu@iconarts.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/exces-music/participare-internationala-record-la-editia-de-anul-acesta-a-festivalului-academiei-icon-arts