Extras de carte funciara

Definitie Extras de carte funciara

Document eliberat, la cerere, proprietarului unui imobil sau titularului unui drept real principal asupra unui imobil, de catre serviciul de carte funciara, care functioneaza in cadrul Judecatoriei, in raza teritoriala a careia este situat imobilul respectiv.Extrasul de carte funciara cuprinde datele inscrise in foaia de avere cu privire la acel imobil, datele la zi inscrise in foaia de proprietate referitoare la titularul, sau dupa caz, la titularii dreptului de proprietate avand ca obiect imobilul respectiv, precum si eventualele sarcini care greveaza imobilul in cauza.Extrasul de carte funciara constituie titlu de proprietate pentru persoana inscrisa in foaia de proprietate.Vezi Legea nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare, care a abrogat, printre altele, Decretul-Lege nr.115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare.Vezi si Carte funciara.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Extras de carte funciara? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Extras de carte funciara.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Extras de carte funciara. Definitiile termenilor despre Extras de carte funciara cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Extras de carte funciara, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Extras de carte funciara.