Falsificare de monede sau de alte valori

Definitie Falsificare de monede sau de alte valori

Conform art. 282 Cod Penal, falsificarea de moneda metalica, moneda de hartie, titluri de credit public, cecuri, titluri de orice fel pentru efectuarea platilor, emise de institutia bancara ori de alte institutii de credit competente, sau falsificarea oricaror alte titluri ori valori asemanatoare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza punerea in circulatie, in orice mod, a valorilor falsificate aratate in alineatul precedent, sau detinerea lor in vederea punerii in circulatie.Daca faptele prevazute in alineatele precedente ar fi putut cauza o paguba importanta sistemului financiar, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca au cauzat o paguba importanta sistemului financiar, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.Tentativa se pedepseste.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Falsificare de monede sau de alte valori? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Falsificare de monede sau de alte valori.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Falsificare de monede sau de alte valori. Definitiile termenilor despre Falsificare de monede sau de alte valori cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Falsificare de monede sau de alte valori, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Falsificare de monede sau de alte valori.