Ediţie actualizată a Ghidului Farmacistului, FARMinfo

BUCURESTI - 6 iulie 2005

Comunicat tip General in Sanatate

La începutul lunii mai a apărut al doilea număr al Ghidului FARMinfo, conceput şi realizat de agenţia de publicitate MED’art, în aceleaşi condiţii grafice de excepţie. Distribuit gratuit către toate farmaciile din ţară (având un tiraj de 5 000 de exemplare), ghidul va apărea şi în continuare anual, cu informaţia actualizată şi îmbogăţită. El este dublat de o versiune electronică agreabilă la adresa www.farminfo.ro (reactualizată periodic).

Ediţie actualizată a Ghidului Farmacistului, FARMinfo

Proiectul FARMinfo a demarat anul trecut ca răspuns la necesitatea realizării unui amplu manual de comunicare şi informare dedicat exclusiv domeniului farmaceutic. Această a doua ediţie a Ghidului complet al farmacistului este un instrument de lucru util, riguros şi în acelaşi timp agreabil. Este singurul care acoperă o paletă de informaţii cvasi-completă: prezentarea companiilor medico-farmaceutice şi a celor din domenii conexe (asigurări, bănci, construcţii, consultanţă, metrologie, telefonie etc.), prezentarea noilor produse şi a apariţiilor editoriale de profil (reviste, carti), dezbateri cu specialişti de marcă din domeniu, noutăţi ştiinţifice din domeniul farmaceutic şi medical, baze de date utile (de la CNA), sfaturi practice de amenajare şi organizare a farmaciei, tradiţia profesiei de farmacist.

Si această ediţie se bucură de participarea activă a numeroşi farmacişti şi medici, precum şi a autorităţilor din domeniu. La capitolele de informare ştiinţifică (MOZAIC MEDICAL) şi la cel de OPINII şi-au adus contribuţia:
 Prof. Dr. Mircea Cinteză, Ministrul Sănătăţii - Sistemul de compensare a medicamentelor: de la plafoane si liste, la întârzieri de plată si soluţii,
 Farm. Robert Ancuceanu, director DFMS – Actualitatea farmaceutica românească – o analiză globală,
 Farm. Ioan Uivarosi, vicepresedinte CFB – Funcţionarea sistemului farmaceutic românesc,
 Farm. Dr. Aurora Toma – Sisteme de organizare a farmaciei în spaţiul european,
 Farm. Elena Tudorache – Îmbunătăţirea parametrilor financiari ai farmaciei,
 Farm. Fulga Boiangiu Ştefănescu – Farmacişti iubitori de artă (interviu),
 Farm. Flavius Hadadea – Optimizarea stocului farmaciei,
 Dr. Serban Damian – Obezitarea, boala modernităţii,
 Dr. Raluca Albulescu – Diabetul zaharat, posibilităţi terapeutice,
 Dr. Loredana Manolescu – Speranţe şi temeri – hepatita C,
 Dr. Laurenţiu Valentin Stoian – Infecţiile nosocomiale.
Toţi cititorii FARMinfo sunt încurajaţi să-şi aducă aportul la o nouă ediţie mai bună, fie prin sugestii, fie prin materiale originale.

Ghidul are şi un SUPLIMENT LEGISLATIV, aflat de asemenea la a II-a ediţie, în care sunt reunite actele normative (actualizate) ce vizează sectorul farmaceutic, inclusiv cele din bibliografia pentru examenul de obţinere a AVIZULUI SOCIO-PROFESIONAL (necesar ocupării funcţiei de farmacist şef de farmacie). Cele 4 capitole ale SUPLIMENTULUI au ca temă: Organizarea farmaceutică (statutul Colegiului Farmacistilor, Codul de etica si deontologie etc.); Clasificarea medicamentelor - toxice, stupefiante, psihotrope, precursori; Gestionarea deşeurilor, Diverse.

Despre FarmInfo Marketing

Împreună cu Suplimentul Legislativ, Ghidul FARMinfo, cu această dublă prezenţă pe masa farmaciştilor, continuă un proiect de comunicare a cărui ambiţie este să se identifice cu identitatea de breaslă.

Simona MUŞAT (DRAGOMANU)
Coordonator proiect
MED'art Advertising
Bd Iuliu Maniu nr 6
sector 6
Bucureşti
simona.dragomanu@medart.ro