Festivalul Carte si arte, editia a VII-a, 1-4 octombrie 2009, Palatul Sutu

BUCURESTI - 30 septembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Carte si arte, eveniment iniţiat de A.D.E.P.C. (Asociaţia Difuzorilor şi Editorilor-Patronat al Cărţii), îşi va deschide porţile pe 1 octombrie, la orele 16,00.

Aflat la cea de-a VII-a editie, Festivalul „Carte si Arte“ cuprinde manifestări culturale din diferite domenii ale artei, precum si un târg de carte, prin care se doreşte nu doar prezentarea cele mai noi apariţii editoriale, ci si crearea unor momente artistice. Sunt prezente aproape 30 de edituri, printre care Editura Academiei Române, Lider, Tritonic, Oxford Educational Center, Paralela 45, Vox , Nemira, Coresi, Ideea Europeană s.a.

Festivalul va cuprinde printre altele:
Vernisaj expoziţie pictură Mihaela Şchiopu, Mircea Barzuca; Vernisaj expoziţie pictură Maria Mănucă. Simpozion „Problemele literaturii pentru tineret“, cu participarea lui Ion Hobana, Horia Gârbea, Alexandru Mironov.
Dezbatere Arta culinară şi literatura, texte şi pretexte cu Adriana Trandafir, Julieta Sântimbreanu şi Mihaela Călinescu.
Omagiu poetului Virgil Mazilescu la 25 de ani de la dispariţie. Recită Silvia Codreanu.
Lansari de carte – „Trădarea criticii“ de Nicolae Breban, volum prezentat de Eugen Negrici, Mircea Martin, Daniel Cristea Enache, Aura Christi. „Ana lui Manole“ de Maria Mănucă. „Istoria literaturii române de la origini până în prezent“ ediţia a doua de Ion Rotaru. „Ştiinţa conducerii. Prior in tempore sau cum să fii primul în timp“ de Geo Stroe. Cenaclul „Biserica de lemn“. „Antologie Ex Libris2009“. Grafica Melania Florescu. „Puncte cardinale pe meridianele istoriei“ de dr. Gheorghe M. Gheorghe. „Patru femei“ de Lucia Ovezea. „Andrei Şaguna Corespondenţă vol. I, II, III“ de Nicolae Bocşan. „Prăbuşirea. Ceauşeştii şi revoluţia română“ de George Galloway, şi Bob Wylie, traducere de Constantin Sfeatcu. „Eminescu şi India“ de Amita Bhose. „Anotimpurile“ de Felicia Mohr, „Inventarul iernilor“ de Petru Maier Bianu, „Dresorul de umbre“ de Vilia Banţa, „Luminile nostalgiei“ de Aurelian Ţonea, „Poezie astrală“ de Zigmund Tauberg, „În braţele poveştilor“ de Ion Arcudeanu.
Acordarea premiilor concursului de creaţie literară „Toamna în literatură“; Premierea copiilor inteligenţi care i-au scris lui Dilematix cu ocazia lansării noului număr.
Intermezzo chitară clasică.
Recital de vioară Trestian Dumitrescu; muzică indiană clasică susţinut de Asociaţia Sahaja Yoga. Interpretează grupul Turya Classical.

Despre Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte din Romania

FEDCR este organizaţia patronală şi profesională cea mai reprezentativă din domeniul culturii scrise, fondată în februarie 2006 de patru asociaţii: Uniunea Editorilor din România -UER (fosta AEPC), Asociaţia Publicaţiilor Literare si Editorilor din România - APLER, Societatea Editorilor din România - SER şi Patronatul AGORA. FEDCR a adoptat o strategie privind promovarea cartii si lecturii, realizeaza numeroase programe si proiecte culturale, printre care Forumul European al Revistelor Literare si Centrul National al Culturii Scrise.

Andreea Badiceanu
fedcr@fedcr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/federatia-editorilor-si-difuzorilor-de-carte-din-romania/festivalul-carte-si-arte-editia-a-vii-a-1-4-octombrie-2009-palatul-sutu