Fidejusiune

Definitie Fidejusiune

Sinonim - cautiuneContract prin care o persoana (fidejusor) se angajeaza in fata creditorului sa execute obligatia debitorului in cazul in care acesta nu ar executa-o el insusi in termen.Fidejusiunea poate fi de trei feluri:a) fidejusiune conventionala, care se distinge prin aceea ca debitorul si crediturl sunt de acord ca este necesara aducerea unui garantb) fidejusiune legala, care se caracterizeaza prin aceea ca obligatia debitorului de a aduce un garant (fidejusor) pentru garantarea obligatiilor ce-i revin este instituita printr-o dispozitie imperativa a legiic) fidejusiune judiciara, de specificul careia este faptul ca instanta judecatoreasca dispune, intr-o anumita pricina, cu solutionarea careia a fost investita, aducerea unui fidejusor care sa-si asume obligatia de a garanta plata de catre debitor a ceea ce datoreaza creditorului sau.Ca si caractere juridice, fidejusiunea este un contract accesoriu, consensual, unilateral, cu titlu gratuit.Vezi si art.1655 Cod Civil, art.279 Cod Procedura Civila.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fidejusiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fidejusiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fidejusiune. Definitiile termenilor despre Fidejusiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fidejusiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fidejusiune.