Fidejusor

Definitie Fidejusor

Persoana care, printr-un contract de fidejusiune incheiat cu un creditor, se obliga sa garanteze acestuia o anumita creanta, executand el obligatia atunci cand debitorul principal nu o executa el insusi.In afara conditiilor generale privind capacitatea de a contracta, fidejusorul trebuie sa indeplineasca anumite conditii speciale de solvabilitate si de domiciliu.Art.1659 Cod Civil dispune ca atunci cand debitorul are obligatia sa aduca un fidejusor, acesta din urma trebuie sa fie o persoana capabila de a contracta, sa fie solvabila, si sa aiba domiciliul in raza teritoriala a tribunalului judetean unde urmeaza sa se execute obligatia.Daca fidejusorul devine insolvabil, trebuie adus un nou fidejusor care sa indeplineasca si el aceste conditii. Nu primeste aplicare aceasta regula in cazul in care fidejusorul devenit insolvabil a fost stabilit pe baza unei conventii, prin care persoana fidejusorului a fost indicata chiar de catre creditor.Vezi si Fidejusiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fidejusor? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fidejusor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fidejusor. Definitiile termenilor despre Fidejusor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fidejusor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fidejusor.