Filiala

Definitie Filiala

O societate aflata sub controlul altei societati (cunoscuta ca societate-mama). Este o societate comerciala de sine statatoare, care functioneaza independent, autonom si pe timp nelimitat, intr-un sediu propriu, dotata cu personalitate juridica si constituita de societatea primara (societatea mama) care detine majoritatea capitalului. Trasaturile sale specifice sunt: - este o structura institutionalizata, supusa obligatie inmatricularii in registrul comertului in locul unde isi are sediul - are un scop si un obiect de activitate bine determinat - este dependenta economic de societatea care a constituit-o - infiintarea, modificarea si incetarea activitatii sale sunt stabilite de societatea primara (societatea mama)- are gestiune proprie, distincta de societatea mama care insa o poate controla oricand.Filiala este infiintata exclusiv de catre o anumita societate comerciala, denumita firma mama si/sau impreuna cu alta persoana juridica si/sau cu alte persoane fizice, societate la capitalul careia societatea mama are o participare majoritara. Deci, caracteristic filialei unei societati comerciale este raportul de independenta financiara si decizionala fata de firma - mama. Referitor la filiala unei societati comerciale, in conformitate cu prevederile art 41 alin 2 din Legea nr 105 / 1992 privind reglementarea raporturilor de drept international privat, statutul organic al filialei este supus legii statului pe al carui teritoriu si-a stabilit propriul sediu, independent de legea aplicabila persoanei juridice care a infiintat-o.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Filiala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Filiala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Filiala. Definitiile termenilor despre Filiala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Filiala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Filiala.