BĂNCILE – BĂTĂLIA PENTRU RESURSE

BUCURESTI - 16 aprilie 2008

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Sala Rondă a Hotelului Intercontinental Bucureşti va găzdui pe data de 21 aprilie în intervalul orar 12,30 – 15,30 masa rotundă cu tema: “Băncile – bătălia pentru resurse”. La prezidiu vor sta nume sonore din peisajul financiar-bancar romanesc, invitatul special fiind Eugen Dijmărescu, viceguvernatorul Băncii Naţionale, alături de numeroase alte personalităţi din domeniu. Prezenţa media va fi asigurată de jurnalişti specializaţi, iar în calitate de moderator al dezbaterilor va fii prezent Ilie Serbănescu, analist economic redutabil. Manifestarea se inscrie în seria conferinţelor cu tematică economică organizate de Finmedia, fiecare din acestea onorate de participarea unor invitaţi de marcă: reprezentanţi ai Băncii Naţionale, economişti – şefi ai băncilor comerciale, autorităţi, case de avocatură, oameni de afaceri, analişti economici şi nu în ultimul rand presa specializată.

BĂNCILE – BĂTĂLIA PENTRU RESURSE

Principalele direcţii de discuţie vor fi:

Criza financiară internaţională şi noul context de activitate al băncilor locale
Noul rol al resurselor în lei
Noua funcţie a dobânzii
Noul rol al Băncii Centrale

Referitor la criza financiară internaţională, persoane abilitate au reliefat cauze structurale, cat şi implicaţii ale ei. Persistenţa şi adancirea crizei financiare internaţionale trebuie să induca o revedere şi îmbunătăţire a supravegherii şi reglementării pieţelor financiare. Unii sunt înclinaţi să considere actuala criză ca un accident inevitabil, dar nu neobişnuit, de-a lungul ciclului economic, o urmare a dobanzilor foarte scăzute practicate în anii din urma în SUA şi Europa. Dar o citire profundă a crizei nu are cum să nu ajungă la cauze structurale. Se apreciează că globalizarea pieţelor financiare şi inovaţiile financiare, în condiţiile unor reglementari precare (sau lipsă), dar şi conflictele de interese au creat premisele pentru actuala criză. Subiect aprig de dezbatere şi în Uniunea Europeană, este interesant de auzit ce au de spus pe marginea crizei financiare invitaţii Finmedia. Celelalte direcţii de discuţie: noul rol al resurselor în lei, noua funcţie a dobanzii, răspunsuri la întrebările auditoriului, vor intreţine aprinsă dezbaterea.

“Am gandit această masă rotundă în sprijinul cunoaşterii mai aprofundate şi direct de la specialişti a turbulenţelor care afectează mediul financiar-bancar romanesc: criza financiară internaţională, accesul restrictiv şi din ce în ce mai costisitor la resurse, o susceptibilă criză de lichidităţi. Banca Naţională are în plan în acest sens elaborarea unei noi norme prin care se stabileşte obligaţia expresă a băncilor de a elabora planuri alternative care să descrie strategiile privind administrarea riscului de lichiditate în condiţii de criză. Sperăm că semnele de întrebare pe care le ridicam să suscite interesul auditoriului pe care îl aşteptăm în număr ridicat la eveniment, iar presa să reflecte cu obiectivitate discuţiile ce se vor purta în cadrul mesei rotunde” afirmă Ileana Ghica, Director Programe Finmedia.

Despre FINMEDIA S.R.L.

Finmedia este un trust de presă cu experienţă atât în editarea de reviste şi publicaţii de marcă, precum Piaţa Financiară, e-Finance sau Ghidul de Bani, cât şi în lansarea şi organizarea de conferinţe cu tematici variate, interesante şi de mare actualitate.
Milena Buha, Asistent Project Manager,tel.: 3117456, 0723 533 838, mbuha@finmedia.ro
Oana Stroescu, PR eveniment, tel.: 0318 005531, 0768 080 803, oana_s_s@yahoo.com

mbuha@finmedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/finmedia/bancile-batalia-pentru-resurse