Fisa de evidenta a salariilor

Definitie Fisa de evidenta a salariilor

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-5-2 si Cod 14-5-2/a) Format A5 si X4, tiparite pe ambele fete, in foi volante, pe carton. A. Formularul cod 14-5-2 Serveste ca: - document pentru evidenta timpului lucrat efectiv si a salariilor in vederea calcularii indemnizatiilor pentru concediul de odihna - document de evidenta a sumelor care se retin esalonat (rate, chirii, popriri etc.). Formularul se foloseste corelat cu statul de salarii cod 14-5-1 si cod 14-5-1/a. Se intocmeste intr-un exemplar, lunar, de compartimentul care are atributii de calcul si stabilire a drepturilor de salarii, pe baza statelor de salarii. Coloanele de retineri ale formularului se completeaza cu sumele a caror retinere urmeaza a se face esalonat pe luni, pe baza contractelor sau altor documente legale. In cazul in care intr-o luna suma efectiv retinuta nu corespunde cu aceea inscrisa in formular, suma efectiv retinuta se inscrie in aceeasi rubrica, alaturi sau sub suma trecuta pe baza contractului sau altui document legal. Nu circula, fiind document de inregistrare. Se arhiveaza la compartimentul unde se intocmeste. B. Formularul cod 14-5-2/a Serveste ca: - document pentru evidenta timpului lucrat efectiv si a timpului nelucrat - document pentru stabilirea drepturilor privind salariile, indemnizatiile de conducere, indemnizatiile pentru concediul de odihna, sporurile si premiile - document in care se stabilesc diminuarile din salarii si retinerile efective, ca urmare a nerealizarii indicatorilor care conditioneaza plata salariilor - document in care se consemneaza sumele restituite ca urmare a recuperarii nerealizarii indicatorilor care conditioneaza plata salariilor - document de evidenta a sumelor care se retin din salarii potrivit dispozitiilor legale (rate, chirii, popriri etc.) - document care sta la baza completarii statului de salarii cod 14-5-1/b si 14-5-1/c. Se intocmeste intr-un exemplar, lunar, de compartimentul care are atributii de calcul si stabilire a drepturilor de salarii pe baza documentelor de evidenta a muncii si a timpului lucrat efectiv, a documentelor de centralizare a salariilor individuale etc. Coloanele de retineri ale formularului se completeaza cu sumele a caror retinere urmeaza a se face esalonat pe luni, pe baza contractelor sau altor documente legale. In cazul in care suma efectiv retinuta nu corespunde cu aceea inscrisa in formular, suma efectiv retinuta se inscrie in aceeasi rubrica, alaturi sau sub suma trecuta pe baza contractului sau altui document legal. Nu circula, fiind document de inregistrare. Se arhiveaza la compartimentul unde se intocmeste. Vezi si Normele Metodologice 0/10 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fisa de evidenta a salariilor? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fisa de evidenta a salariilor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fisa de evidenta a salariilor. Definitiile termenilor despre Fisa de evidenta a salariilor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fisa de evidenta a salariilor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fisa de evidenta a salariilor.