Fisa de magazie

Definitie Fisa de magazie

Formular tipizat fara regim special.(Cod 14-3-8) Format A5 si 1/12 X, tiparite pe ambele fete, in foi volante, pe carton. Serveste ca: - document de evidenta la locul de depozitare a intrarilor, iesirilor si stocurilor de valori materiale, cu una sau cu doua unitati de masura, dupa caz - document de contabilitate analitica in cadrul metodei operativ-contabile (pe solduri) - sursa de informatii pentru controlul operativ curent si contabil al stocurilor de valori materiale. Se intocmeste intr-un exemplar, separat pentru fiecare fel de material si se completeaza de catre: - compartimentul financiar-contabil la deschiderea fisei (datele din antet) si la verificarea inregistrarilor (data si semnatura de control). In coloana Data si semnatura de control semneaza si organul de control financiar cu ocazia verificarii gestiunii. - gestionar sau persoana desemnata, care completeaza coloanele privitoare la intrari, iesiri si stoc. Fisele de magazie se tin la fiecare loc de depozitare a valorilor materiale, pe feluri de materiale ordonate pe conturi, grupe, eventual subgrupe sau in ordine alfabetica. Pentru valori materiale primite spre prelucrare de la terti sau in custodie se intocmesc fise distincte care se tin separat de cele ale valorilor materiale proprii. In scopul tinerii corecte a evidentei la magazie, persoanele desemnate de la compartimentul financiar-contabil verifica inopinat, cel putin o data pe luna, modul cum se fac inregistrarile in fisele de magazie. Inregistrarile in fisele de magazie se fac document cu document. Stocul se poate stabili dupa fiecare operatie inregistrata si obligatoriu zilnic. Nu circula, fiind document de inregistrare. Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil. Vezi si Normele Metodologice 0/06 din 3 martie 1998 la Ordinul nr. 425 din 3 martie 1998 pentru aprobarea Normelor metodologice de intocmire si utilizare a formularelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special, privind activitatea financiara si contabila, precum si a modelelor acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fisa de magazie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fisa de magazie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fisa de magazie. Definitiile termenilor despre Fisa de magazie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fisa de magazie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fisa de magazie.