Fisa tehnologica

Definitie Fisa tehnologica

1. In agricultura este un document care cuprinde, in ordine cronologica, lucrarile care se executa la o anumita cultura, atat in obtinerea productiei principale cat si a celei secundare, si in care se regasesc parametrii cantitativi si calitativi de executie a acestor lucrari - adancimea araturii, distanta intre randuri, dozele de ingrasaminte etc. Sunt folosite in organizarea, pregatirea si programarea productiei, la stabilirea necesarului de mijloace de munca si de forta de munca si a cheltuielilor directe de productie, pe categorii de lucrari si perioade etc.2. In industrie, un document de evidenta primara care se intocmeste in etapa de pregatire tehnologica a produselor, de regula, pe repere sau piese si prin care se stabileste desfasurarea procesului tehnologic pentru un procedeu de lucru (turnare, forjare, prelucrare prin aschiere, ansamblare etc.).Fisa tehnologica cuprinde informatii referitoare la:- caracteristicile reperului supus prelucrarii (denumire, material, masa, numarul desenului de executie, numarul de bucati pe produs etc.)- desfasurarea operatiilor tehnologice, si datele principale pentru executarea acestora (sectia sau atelierul, utilajul sau locul de munca, S.D.V.-urile necesare, echipa de lucru, timpul normat, indicatii tehnologice, unele date privind programul de lucru etc.)- schita piesei sau schitele operatiilor principaleIn cazul productiei de unicate si de serie mica, fisa tehnologica este principalul document dupa care se executa produsele sau componentele acestora.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fisa tehnologica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fisa tehnologica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fisa tehnologica. Definitiile termenilor despre Fisa tehnologica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fisa tehnologica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fisa tehnologica.