Specialiştii in tahografe vă recomandă

Cristesti - 25 februarie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Media / Publicitate, Tehnologie, Logistica/Transport

Live site

Soluții sigure și simple pentru efectuarea descărcărilor de date din tahografe digitale chiar și de la distanță !

Descarcarea datelor prin TahoSafe

Descarcarea datelor prin TahoSafe

 "...aproape totul pentru transportatori..." 

Fomco

Cum v-am obișnuit revenim cu informații utile din domeniul tahografelor și accesoriilor pentru aceste aparate de măsură obligatorii. În cele ce urmează vom trata problemele legate de soluțiile  existente pe piață pentru descărcarea datelor din cardurile conducătorilor auto și din memoria de masă a tahografelor digitale* precum și cheltuielile aferente acestora.

*Dorim să vă reamintim că regulamentul UE prevede descărcarea datelor din tahografele digitale folosind cardul (galben) de companie. Acest card trebuie cerut de la institutul competent (Autoritatea Rutieră Română – ARR) de către fiecare agent economic care deține unul sau mai multe autovehicule dotate cu tahografe digitale.

Fiecare transportator/agent economic , care deține vehicule cu tahografe digitale în dotare, are două variante în ceea ce privește modalitatea de descărcare a datelor din memoria tahografelor digitale și din cardurile conducătorilor auto:

La un agent economic care deține un astfel de aparat și oferă aceste servicii

Achiziționează un aparat cu care să poată efectua aceste descărcări/citiri periodice obligatorii

Care sunt avantajele și dezavantajele acestor modalități?

În cazul efectuării citirilor periodice la societăți terțe care oferă aceste servicii, putem aminti următoarele avantaje și dezavantaje:

Nu necesită investiții, necesită doar existența și prezentarea cardului de companie

Multe companii care oferă aceste servicii folosesc scadențare, vă anunță din timp să veniți pentru efectuarea descărcării datelor astfel încât să evitați amenzile aferente acestei scăpări. Deasemenea aceste companii au și un software (aplicație) pentru evaluarea acestor informații descărcate din tahografele digitale și cardurile conducătorilor auto, astfel vă pot oferi informații precum timpii de conducere și odihnă totale, listă de contravenții, kilometri parcurși, și alte informații pentru toată perioada descărcată sau chiar și vitezele măsurate și înregistrate de tahograf pentru ultimele zile

Cheltuileli de deplasare până la punctul de lucru al partenerului de afaceri care va efectua aceste servicii, respectiv pierdere de timp valoros

Cheltuieli directe: costul descărcării efective (circa 25 – 35 de lei lunar pentru descărcarea fiecărui card și 45 – 60 lei / trimestru pentru descărcarea datelor din memoria fiecărui tahograf digital din dotare)

Descărcarea datelor prin efort propriu

Puteți să vă administrați și efectuați descărcările în funcție de programul dumneavoastră

Aveți la îndemână oricând un aparat cu care puteți efectua descărcările pentru flota proprie, și, mai mult, puteți să vă lărgiți portofoliul de servicii oferite cu acest serviciu nou care poate genera venituri recurente

Cele mai multe programe de evaluare a datelor descărcate au scadențar încorporat astfel puteți evita orice amendă inutilă primită pentru neefectuarea descărcărilor conform prevederilor legale: în cazul cardurilor conducătorilor auto cel târziu la fiecare 28 (douăzecișiopt) zile calendaristice, respectiv cel târziu la 90 de zile calendaristice în cazul tahografelor  digitale

Reduceți cheltuilelile de deplasare și cheltuilelile directe plătite terților

Necesită o investiție inițială (costuri directe pentru achiziția aparatului sau aparatelor de descărcare

Printe modelele existente pe piață putem enumera următoarele:

Aparate mobile care pot citi și descărca informațiile atât de pe cardurile conducătorilor auto cât și din memoria tahografelor digitale. Este vorba de varianta clasică cu cele mai multe modele pe piață (soluții incepând de la 700 de lei). De obicei se oferă și un software de evaluare în prețul lor sau contra cost pentru efectuarea analizei datelor descărcate(de la 250 lei până la 7-8000 lei).

Cheițe de descărcare. Sunt aparate de dimensiune redusă, care fac posibilă descărcarea atât a datelor din tahograf cât și din cartelele șoferilor. Pentru a descărca datele din card trebuie să introduceți acesta în slotul 2 al tahografului, apratul neavând slot pentru citirea smartcard-urilor. Datele descărcate se stochează pe cheițe și pot fi descarcăte și salvate pe calculatoare prin cablu USB, sau anumite modele permit transmisia fișierelor cu datele descărcate prin tehnologie fără fir (Bluetooth) în smartphone-uri, de unde acestea pot fi transmise mai departe prin e-mail oriunde în lume (de la 600 lei).

Aparatele de descărcare de la distanță sunt cele mai puțin cunoscute pe piață, însă, oferind cea mai mare siguranță și administrarea cea mai simplă, sunt cele care reprezintă soluțiile de viitor în acest domeniu.

Descărcarea datelor de la distanță, în mod automat și fără dureri de cap

Aceste soluții deja funcționează în țările din vestul Europei, fiind cele care necesită intervenții minore, aproape inexistente din partea beneficiarilor. Aceste sisteme se conectează în mod permanent la tahografele digitale și descarcă informațiile din cardul conducătorului auto și din memoria de masă a tahografelor pe baza unor comenzi manuale primite de la calculatorul transportatorului sau pe baza unor comenzi automate setate în prealabil.

Aceste sisteme sunt poate puțin mai costisitoare, însă pot să vă ofere economii de timp și de bani, nefiind necesară prezența autovehiculului (a cărui tahograf se descarcă) la bază, sediu sau punctul de lucru.

Recomandăm achiziționarea de descărcătoare tuturor transportatorilor și agenților economici. Economisiți timp și bani, respectiv scăpați de această grijă dacă optați pentru varianta descărcărilor de la distanță.

Csanád SZÖVÉRFI

Chief Sales Officer – Fomco Prodimpex

Despre Fomco

S.C.Fomco Prodimpex S.R.L.a fost infiintata in Octombrie 2002 si este o componenta a Grupului Fomco.
Activitatea este structurata pe mai multe linii de business, insa un element esential in aria de activitate, il constituie domeniul tahografelor si a managementului de flota auto.Avand o experienta de peste 13 ani de activitate in aceste domenii, Fomco ofera solutia eficienta pentru a monitoriza activitatea,caracteristicile individuale si starea de functionare, a fiecarui vehicul din flota Dvs.

Fiind un furnizor de top la nivel national si international, detinand un portofoliu de peste 200 de parteneri, Fomco dezvolta si livreaza produse care indeplinesc si satisfac nevoile clientilor sai din Romania si Europa.
In decursul celor 13 ani de activitate, Fomco a garantat satisfactie autentica prin ofertarea de produse puternice, manifestand o permanenta dedicare nevoilor si cerintelor clientului.

Astfel a introdus pe piata din Romania, produsele unor firme recunoscute pentru performantele si fiabilitatea ridicata a carecteristicilor acestora, devenind unic importator si distribuitor al produselor si sistemelor Soneridge – fabricant de top in domeniul tahografelor.

Prin vanzarile directe si spatiile destinate pentr suport si service, partenerii nostri de afaceri isi aduc aportul la extinderea retelei de distributie si service la nivel national.