Fond comercial

Definitie Fond comercial

Tip de imobilizare necorporala.Fond destinat achizitionarii unor active fixe corporabile (magazine, depozite en gros etc.) ce pot conduce la un potential economic deosebit datorita pozitiei lor strategice in ceea ce priveste vadul comercial, retelele comerciale, debuseul, dotarile si personalul calificat de care dispun etc. A nu se confunda cu fondul de comert. Reprezinta elementele necorporale care nu fac obiectul unei evaluari si unei contabilizari separate in bilant si care concura la dezvoltarea intreprinderii.Notiunea de fond comercial se apropie de cea de diferenta de achizitie care apare in contextul conturilor consolidate, cu ocazia operatiilor de achizitie de titluri.De asemenea, notiunea este apropiata de cea de goodwill utilizata in contabilitatile anglo-saxone. Goodwill este ansamblul elementelor, in mod obligatoriu necorporale, nedetasabile de entitatea economica (intreprindere) si neevaluabile izolat aceste elemente contribuie la o valoare a intreprinderii superioara sumei valorilor componentelor sale.Fondul comercial este, deci, o rezultanta, o supravaloare nedisociata de intreprindere.Factorii care contribuie la aceasta rezultanta sunt de natura obiectiva: - calitatea gestiunii, competenta tehnica si cunostintele acumulate de personal - know-how industrial - stabilirea resurselor de aprovizionare - clientela, vadul, debuseele, studiile si cercetarile - reputatia, imaginea intreprinderii.Fondul comercial se determina numai prin achizitie sau ca aport, cel creat de intreprindere nefiind contabilizat in cursul vietii acesteia. El se evalueaza cu ocazia determinarii pretului de vanzare al unei intreprinderi.Spre exemplu, fondul comercial poate fi calculat ca diferenta intre valoarea globala (Vg) a intreprinderii, determinata prin valoarea sa de rentabilitate, si activul net corijat (Ac).In acest caz, fondul comercial este calculat prin scadere si reprezinta partea din valoarea intreprinderii careia ii recunoastem existenta fara a o explica.O alta metodologie presupune calculul fondului comercial prin capitalizarea unui supraprofit.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fond comercial? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fond comercial.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fond comercial. Definitiile termenilor despre Fond comercial cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fond comercial, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fond comercial.