Fondul de garantare a depozitelor bancare

Definitie fondul de garantare a depozitelor bancare

sistem de protectie a depunerilor populatiei sub forma depozitelor la societatile bancare, in cazul in care acestea se afla in imposibilitatea de a onora obligatiile fata de deponenti. Fondul este constituit ca o persoana juridica romana, prin contributia tuturor bancilor romane si a sucursalelor straine care sunt autorizate sa primeasca fonduri de la persoane fizice. Fondul garanteaza depunatorilor la bancile membre, in cazul insolvabilitatii sau falimentului acestora, o anumita suma maxima. Plafonul de garantare este pe deponent si include atat sumele in lei, cat si pe cele in valuta, referindu-se atat la valoarea depozitului, cat si la dobanzile aferente. Nu sunt garantate de catre fond depozitele membrilor consiliilor de administratie, comitetelor de directii si comisiilor de cenzori de la societatile bancare care apeleaza la interventia fondului depozitele expertilor contabili care efectueaza expertiza bilantului contabil al societatii bancare depozitele persoanelor fizice care detin cel mult 5% din capitalul bancii alte persoane aflate in relatii speciale cu banca.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fondul de garantare a depozitelor bancare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul fondul de garantare a depozitelor bancare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la fondul de garantare a depozitelor bancare. Definitiile termenilor despre fondul de garantare a depozitelor bancare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la fondul de garantare a depozitelor bancare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la fondul de garantare a depozitelor bancare.