Noul Cod Rutier – o altă dovadă a unei guvernări iresponsabile.

BUCURESTI - 21 octombrie 2013

Comunicat tip General in Politic, Logistica/Transport

Ștefan Pirpiliu, Secretar General FORȚA CIVICĂ (FC): „Considerăm că noile modificări aduse codului rutier pot conduce la nașterea unor situații problematice prin prevederile care vizează atât conducătorii auto, cât și statul român. Suntem categoric împotriva conducerii autovehiculelor de orice tip sub influența băuturilor alcoolice. Aș putea spune că așteptăm „clubul consumatorilor de substanțe interzise” că vor ajunge la negocieri cu domnul Ponta dacă o fracțiune dintr-un gram de substanță interzisă echivalează cu un pahar de vin sau bere cum a precizat domnia sa.”

Afirmațiile Secretarului General FC vin în contextul ultimelor modificări aduse Codului Rutier. Printre acestea este stipulat și faptul că o alcoolemie de 0.2 miligrame alcool pur în aerul respirat nu va fi considerată contravenție. Până acum, condusul sub influența băuturilor alcoolice era strict interzis în România.

„Mesajul nostru este: tolerantă zero la alcool. România ocupă deja locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul accidentelor rutiere. Ceea ce face Victor Ponta în acest moment este să contribuie la creșterea numărului victimelor în urma accidentelor de pe drumurile naționale. Mă întreb cum va fi posibil pentru Victor Ponta să trăiască cu acest gând după ce articolul va fi votat? Cum va putea avea o conștiință împăcată gândindu-se la accidentele cu victime survenite ca urmare a acestui „simplu” pahar în plus. Eu, ca șofer, consider că trebuie să avem tolerantă zero pentru consumul băuturilor alcoolice la volan, dar din scaunul de copilot probabil lucrurile se văd mai „funny” cu un pahar în plus”, afirmă Secretarul General FC.

„După studierea prevederilor noului proiect legislativ, considerăm că există unele elemente care nu au fost luate în calcul, însă pe baza cărora FORȚA CIVICĂ va veni cu amendamente noi. În plus, modificările care vizează modul de plată al amenzilor nu fac decât să adâncească corupția și să întărească birocrația. Mesajul nostru este: toleranță zero la alcool, extinderea ridicării plăcutelor de înmatriculare la autovehicolele identificate în trafic fără asigurare obligatorie. Solicităm introducerea posibilității plătii pe loc a amenzii cu cardul.”, conchide Ștefan Pirpiliu, Secretar General FC.

BIROUL DE PRESĂ

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forta-civica/noul-cod-rutier-o-alta-dovada-a-unei-guvernari-iresponsabile