Acoperis verde extensiv - Solutii profesionale de la Odu Green Roof

Targu Mures - 11 iulie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

In contextul unui mediu din ce in ce mai poluat, oamenii isi manifesta tot mai mult interesul pentru natura si solutii de trai sustenabile.
Acestia incep sa constientizeze importanta ecologismului si necesitatea unor schimbari care sa permita omului sa convietuiasca in armonie cu natura ca si pana acum.

Acoperis verde extensiv  - Solutii profesionale de la Odu Green Roof

Odu Green Roof este una dintre companiile preocupate de inverzirea oraselor si ofera servicii de proiectare, executie si intretinere acoperis verde extensiv. Aceste acoperisuri reprezinta o metoda ecologica de a reduce poluarea si de a imbunatati nu doar calitatea vietii, ci si aspectul oraselor.

Acoperisuri verzi – O atitudine responsabila fata de mediu

Deoarece resursele planetei noastre sunt limitate, iar efectele exploatarii acestora se resimt sub forma unei poluari fara precedent, acoperisurile si terasele verzi reprezinta o noua tendinta de a spori eficienta energetica, extinde spatiile verzi din aglomerarile urbane si de a sustine biodiversitatea.

Desigur, nu putem ignora din aspectul estetic deosebit de placut, care contribuie de asemenea la imbunatatirea starii de spirit a cetatenilor.

Desi par o noutate, acopersiurile verzi sunt prezente in multe dintre orasele europene, in tari precum Norvegia, Islanda, Suedia, Elvetia, Germania etc.

In plus, primele locuinte erau construite din materiale naturale precum lemn sau lut si aveau acoperis din paie sau vegetatie. Din fericire, datorita unor companii precum Odu Green Roof, tara noastra se alatura tendintei internationale de inverzire a oraselor si eficientizare a resurselor naturale.

Ce este un acoperis verde extensiv?

Acoperisul cu vegetatie de tip extensiv poate avea o structura usoara sau ultra-usoara si sunt realizate cu plante erbacee, diverse specii din genul sedum sau graminee.

Acest tip de vegetatie rezista la variatii mari de temperatura, ploi acide, seceta, vant si diverse alte conditii de mediu nu tocmai favorabile. Odu Green Roof va intampina cu trei sisteme de acoperis verde de tip extensiv:

Acoperis verde extensiv usor;

Acoperis verde extensiv ultrausor;

Acoperis verde extensiv cu retentie de apa.

Aceste categorii de acoperis pot fi realizate atat pe suprafete plane, cat si pe suprafete usor inclinate.

Acesta este alcatuit dintr-o membrana antiradacina, o geomembrana cu amestec de fibre de poliester si alte materiale, un strat de drenaj, un voal din fibre de polietilena, substrat pentru vegetatie si plante.

A doua categorie de acoperisuri verzi implica aceleasi principii tehnice, cu diferenta ca aici se pune accentul pe minimalizarea greutatii exercitate de stratul vegetal asupra structurii de rezistenta a acoperisului.

Ultimul tip de acoperisuri implica sisteme de retentie a precipitatilor imbunatatite, astfel incat plantele sa beneficieze de umezeala mai mult timp.

Descopera avantajele unui acoperis verde extensiv

Daca sunteti interesati de ceea ce presupune instalarea unui acoperis verde de tip extensiv, compania Odu Green Roof va sta la dispozitie cu toate informatiile si solutiile tehnice necesare.

Specialistii de aici va pot explica aspectele pozitive ale unei astfel de investitii, precum si modul in care mici oaze de vegetatie aflate la inaltime pot imbunatati calitatea vietii la oras.

Asadar, pentru detalii complete despre serviciile oferite, accesati www.odu.ro

De asemenea, puteti lua legatura cu reprezentantii companiei la urmatoarele date de contact:

Telefon: 0744 556 594

Fax: 0365 882 236

E-mail: office@odu.ro