Focare pentru semineu: Sfaturi pentru siguranta si eficienta

BUCURESTI - 13 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Pe langa inspectia anuala si curatarea cosului de fum sau a focarului, utilizarea responsabila a semineului poate imbunatatii randamentul acestuia.

Focare

Focare

Pentru a asigura o buna intretinere a semineelor, trebuie ca utilizatorii sa se ingrijeasca de focare, dar si de sistemele de evacuare.

Pregatiti-va semineul pentru lunile reci
Daca urmati aceste sfaturi simple pentru intretinerea semineului in perfecta stare de functionare si in limitele de siguranta, veti fi cu siguranta pregatiti sa intampinati sezonul rece cu bucurie.

1. Utilizati doar lemn uscat si tratat
Utilizati numai lemne care au fost taiate, depozitate si uscate timp de opt pana la 12 luni. Acoperiti lemnele in partea superioara, dar lasati capetele libere pentru a permite aerului sa circule.
Este indicata utilizarea de lemn tare, cum ar fi stejarul alb, fagul si artarul, deoarece acestea ard cel mai mult. Este important de precizat ca nivelul de uscare al lemnului utilizat este mai important decat tipul de lemn utilizat. Lemnele cu o densitate mai mica, cum ar fi molidul sau pinul alb, au o capacitate de ardere crescuta doar daca sunt suficient de uscate, dar va trebui sa adaugați mai multe lemne in focare.

2. Ardeti lemn de foc și numai lemn de foc
Lazile, cherestele, resturile de constructii, lemnul vopsit sau alte tipuri de lemn tratat elibereaza produse chimice in casa dumneavoastra si afecteaza calitatea aerului din interior. In focare este indispensabila utilizarea doar a lemnelor de foc, uscate si tratate. Aschiile sunt bune pentru a porni un foc, dar ard foarte repede si degaja o caldura foarte mare, fiind indicate doar pentru aprinderea flacarii.

3. Inchideti usa atunci cand nu utilizati semineul
Acest lucru va impiedica pierderea aerul cald din interior, si va ajuta sa economisiti o suma importanta de bani.

4. Asigurati-va protectia semineului cu un capac pentru semineu
Acesta va impiedica obiectele, ploaia si zapada sa cada in cosul dumneavoastra si sa reduca din curentii de aer. Capacele au ventilatoare laterale, astfel incat fumul sa fie evacuat.

5. Inlocuiti amortizorul slab sigilat pentru a preveni pierderea de caldura
Nu neglijati acest aspect. Pentru a nu risca risipa de energie, este important ca amortizoarele slabe sa fie inlcoite la timp.

6. Instalati detectoare de monoxid de carbon si detectoare de fum
Plasati-le atat langa semineu sau langa focare, cat si in dormitoare, pentru a mari nivelul securitatii casei dumneavoastra.

7. Curata cosul de fum de cel putin doua ori pe an
Acest lucru este necesar chiar si pentru o utilizare medie, atunci cand semineul dumneavoastra este o sursa de caldura alternativa, nu cea principala.

9. Pentru a mentine focul in limite de siguranta, construiti-l incet si adaugati lemne pe masura ce degaja caldura
De unde cumpara romanii sisteme de incalzire clasice si moderne?
Seminee-expert.ro va pune la dispozitie servicii complete de consultanta cu privire la achizitia sistemelor de incalzire, o gama variata de focare pentru seminee, respectand standardele de calitate si securitate de cele mai inalte nivele europene.

Catalogul online va va uimi cu varietatea si calitatea modelelor de focare seminee. Accesati oferta aici si intampinati cum se cuvine sezonul rece.
Echipa seminee-expert.ro poate fi contactata la numarul de telefon +40 21 659 65 19, sau pe strada Toamnei, Nr 27, Sector 2, Bucuresti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fortin-agency/focare-pentru-semineu-sfaturi-pentru-siguranta-si-eficienta