Odu Green Roof - Avantajele economice si ecologice ale unui acoperis verde

Targu Mures - 9 octombrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Din cauza poluarii masive din mediul urban si a caldurii excesive in zonele in care exista constructii din beton si sticla, remarcam un interes tot mai mare pentru utilizarea plantelor vii ca si materiale de constructie la nivel global.

Acoperis verde Odu

Acoperis verde Odu

Astfel, sistemele de acoperis verde au devenit foarte populare in Europa si continua sa fie adoptate de catre tot mai multe state din intreaga lume.
Odu Green Roof este o companie specializata care va ofera prilejul sa beneficiati de un acoperis verde pret avantajos, la care se adauga numeroase alte privilegii de natura economica, ecologica si de imagine.
Sistemele sunt adaptate fiecarui tip de cladire si pot fi realizate atat pentru suporturi mai usoare, cat si pentru cele mai rezistente.

Solutii ecologie pentru dezvoltarea sustenabila a oraselor

Amenajarea unei zone de vegetatie pe cladirile reabilitate sau cele noi ofera posibilitati decorative infinite, dar si performante energetice si ecologice superioare.
Astfel, gradinile verzi suspendate reusesc sa creeze un habitat echilibrat pentru fauna si flora din marile aglomerari urbane, dar si privelisti incantatoare.

In plus, costurile de intretinere pe termen lung sunt mai mici fata de cheltuielile generate de intretinerea acoperisurilor obisnuite.
Acoperisul verde – O solutie cu multiple avantaje
Nicio alta metoda de acoperire a cladirilor nu are atatea efecte pozitive asupra mediului, locuitorilor si imobilului, motiv pentru care aceasta optiune sustenabila pentru dezvoltarea urbana trebuie implementata pe scara larga.
Daca ne referim la avantajele economice ale straturilor de vegetatie instalate la inaltime, observam urmatoarele caracteristici:

Economie de caldura – Datorita capacitatii de izolare termica a vegetatiei, caldura este conservata pe timpul iernii, iar acoperisul nu se supraincalzeste in sezonul cald;

Izolare fonica – Stratul natural de vegetatie izoleaza fonic si reduce nivelul de reflectie a undelor sonore;

Economie de apa – Plantele absorb precipitatiile si nu au nevoie de apa pe timp de seceta;

Durata mai mare de exploatare a cladirii – Plantatiile verzi protejeaza in mod natural acoperisul de razele solare, variatiile de temperatura, distrugeri mecanice si alti factori naturali ce actioneaza distructiv.
Totodata, amenajarile verzi de acest tip au un impact major asupra mediului natural.

Ele reprezinta o sursa suplimentara de oxigen, regleaza umiditatea aerului, neutralizeaza efectele nocive ale prafului si noxelor si creeaza noi spatii pentru flora si fauna.
Pe langa toate aceste beneficii, proiectele de inverzire a acoperisurilor actioneaza ca o extensie a peisajelor naturale, infrumusetand cladirile din sticla si beton.

Afla mai multe despre acoperis verde pret de la Odu Green Roof!

Odu Green Roof este una dintre companiile care stie cum sa integreze acoperisurile verzi intr-un microecosistem echilibrat pentru a spori si sustine biodiversitatea, dar si calitatea vietii.
Daca sunteti interesati de costul unui astfel de proiect si doriti mai multe informatii despre materialele de constructie folosite, tipul de vegetatie si complexitatea sarcinii, expertii de aici va stau oricand la dispozitie.
Mai multe noutati, precum si lista completa de servicii, gasiti pe www.odu.ro
Date de contact:
Telefon: 0040 744 556 594

Fax: 0365 882 236

E-mail: office@odu.ro