Sicomed si compania farmaceutica ACS Dobfar Info din Elvetia au semnat o scrisoare de intentie privind preluarea Sectiei Solutii Parenterale in Volume Mari

BUCURESTI - 4 octombrie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

SC Sicomed SA si ACS Dobfar Info SA au semnat o scrisoare de intentie, prin care s-au stabilit conditiile generale in care se intentioneaza efectuarea transferului de proprietate asupra Sectiei Solutii Parenterale in Volume Mari, apartinind SC Sicomed SA, catre Newco/ACS Dobfar Info SA, prin reprezentanta din Romania Infomed Fluids SRL.

Sicomed si compania farmaceutica ACS Dobfar Info din Elvetia au semnat o scrisoare de intentie privind preluarea Sectiei Solutii  Parenterale  in Volume  Mari

“Decizia nostra de a demara discutii pentru transferarea proprietatii asupra Sectiei Parenterale in Volume Mari este motivata de continuarea procesului de eficientizare si optimizare a intregii activitati de productie a companiei. Strategia de dezvoltare a companiei vizeaza concentarea activitatii catre facilitatile de productie Forme Solide si Solutii Parenterale in Volume Mici, pentru a oferi servicii si produse de cea mai inalta calitate”, a declarat Klaas Postema, CEO Sicomed.

Principalele capacitati de productie ale companiei Sicomed sunt Sectiile Forme Solide (tablete, comprimate filmate, capsule, drajee), Solutii Parenterale in Volume Mici (medicamente injectabile) si Solutii Parenterale in Volume Mari (medicamente perfuzabile). Toate cele trei sectii de productie sunt certificate Good Manufacturing Practice (GMP) si ofera medicamente la standarde internationale de calitate.

Sectia Parenterale in Volume Mari a fost infiintata in anul 1970 si detine aproximativ 14%* din vanzarile totale ale companiei. Sicomed are o cota de piata de aproximativ 38%* pe piata produselor perfuzabile din Romania ( * conform Gegedim).

ACS DOBFAR este o companie italiana cu capital integral privat, care furnizeaza de peste 30 de ani ingrediente active, Penicilina injectabila sau sub forma orala, precum si Cefalosporine bulk pentru unele dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.

Incepand cu anul infiintarii, cand detinea doar o singura facilitate de productie, ACS Dobfar a urmat un amplu proces de extindere si dezvoltare. In prezent, compania detine 15 fabrici, dintre care 4 sunt in afara Italiei, in Brazilia, Koreea, Elvetia si Marea Britanie.

ACS Dobfar are un circuit de productie integrat, detinand atat activitati de sinteza cat si activitati de productie de medicamente. In anul 2003, compania avea aproximativ 690 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 266 de milioane de dolari.

Compania ACS Dobfar Info produce, incepand cu anul 1991, medicamete injectabile si solutii perfuzabile in volume mari si mici, utilizate in tratamentele de urgenta (anestezice, analgezice, medicamete pentru tratament intesiv si pentru dializa etc.) si ofera sisteme terapeutice inovative si usor de utilizat.

“ACS Dobfar Info este o companie puternica, cu traditie in producerea de medicamente perfuzabile. Avem deplina incredere ca ACS Dobfar Info reprezinta cea mai buna alegere pentru Sicomed, deoarece este o companie care dispune de capacitatea si experienta necesare preluarii si dezvoltarii ulterioare a Sectiei de Solutii Parenterale in Volume Mari”, a mai declarat Klaas Postema, CEO Sicomed.

Despre Free Communication

Sicomed este unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, cu o cifra de afaceri de aproximativ 46 milioane USD in anul 2003. Pentru anul 2004, compania vizeaza o cifra de afaceri de 54 milioane USD, reprezentand o crestere de 17,4 % comparativ cu anul 2003. De asemenea, Sicomed are in plan continuarea procesului de modernizare si de optimizare a facilitatilor de productie, o implicare activa si sustinuta in proiecte sociale, finalizarea procesului de restructurare a personalului si eficientizarea portofoliului de produse.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Free Communication, Laurentiu Nita, tel. 224 11 94, 0744 303 459,
laureniu.nita@freecomm.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/free-communication/sicomed-si-compania-farmaceutica-acs-dobfar-info-din-elvetia-au-semnat-o-scrisoare-de-intentie-privind-preluarea-sectiei-solutii-parenterale-in-volume-mari