Functie

Definitie Functie

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate. Functiile se divid, tinand seama de natura si amploarea obiectivelor, sarcinilor, autoritatii si responsabilitatilor incorporate, in doua tipuri principale: 1) functii de conducere 2) functii de executie. In structurile organizatorice moderne exista tendinta de atenuare a diferentelor dintre functiile de conducere si cele de executie, ca urmare a promovarii crescande a stilurilor de conducere participativa, a delegarii, intr-o masura crescanda, a realizarii sarcinilor, ceea ce face ca asigurarea unei conduceri eficiente sa impuna folosirea intr-o proportie tot mai mare a numeroase categorii de specialisti (economisti, informaticieni etc.).Din punctul de vedere al Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), functia este o forma de ocupatie, fiind activitatea desfasurata de o persoana intr-o ierarhie functionala de conducere sau executie. In COR, functiile sunt cuprinse in grupele majore de la 1 la 5.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Functie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Functie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Functie. Definitiile termenilor despre Functie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Functie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Functie.