Adio mobilierului scolar din 1967, in Scoala din Pircovaci!

- 14 februarie 2005

Comunicat tip General in ONG

Fundatia ASED- Iasi a oferit copiilor si cadrelor didactice din Scoala cu clasele I-VIII Pircovaci, orasul Hirlau posibilitatea de a-si desfasura activitatea in clase nou mobilate incepand cu 10.02.2005. Copiii au posibilitatea sa invete in conditii mai bune, fara sa li se mai rupa hainele in cuiele care incercau sa tina bancile vechi, de peste 30 ani, in picioare.
Un numar de 420 de persoane beneficiaza de confortul noului mobilier, din care 390 elevi clasele I-VIII si 30 cadre didactice.

Adio mobilierului scolar din 1967, in Scoala din Pircovaci!

Scoala din satul Pircovaci este cunoscuta in Judetul Iasi ca fiind o scoala cu mari probleme. Terenul pe care este amplasata aluneca in fiecare an si produce mari pagube. In Ianuarie, intr-o clasa si-a facut prezenta un izvor. Toate aceste ape subterane parca asteapta un semn pentru a inghiti pamantul pe care se afla vechea cladire a scolii. Cu toate acestea scoala inca functioneaza, copiii vin cu mare placere, au rezultate bune in fiecare an la concursurile scolare, judetene si nationale.
Fundatia ASED a luat in calcul si efectuarea unor reparatii capitale a cladirii vechi din Pircovaci, insa studiile geo puse la dispozitie de Primaria Hirlau au confirmat delasarile masive de teren si existenta unor izvoare subterane. Totusi din dorinta de a imbunatati conditiile in care un numar mare de persoane isi desfasara activitatea, Fundatia ASED a decis sa schimbe mobilierul din ambele cladiri.
Profesorul Bobirna Ionel a fost implicat de la inceput in proiect, fiind director in perioada de initiere si derulare a proiectului. Ne-a pus la dispozitie toate informatiile de care am avut nevoie si ii multumim. “La schimbarea bancilor au ajutat si parintii sau bunicii unor elevi”, a mentionat doamna director Hriscu Mihaela. Cadre didactice, parinti, bunici, elevi au pus umar la umar si au ajutat ca acest proiect sa se desfasoare rapid. Multumim tuturor pentru implicare.
In scoala mai pot fi facute unele modificari, mici ca si costuri insa de impact major pentru copii. Terenul de sport trebuie reamenajat. Au o singura poarta de fotbal si un cos vechi de baschet. Scheletul este bun se poate refolosi, insa panoul trebuie schimbat. In clase sunt 4 table de sticla sparte care trebuie schimbate. Daca doriti sa contribuiti pentru continuarea acestui proiect va rog sa ne contactati pentru a stabili detaliile. Primaria Hirlau a promis ca pana la sfarsitul anului, conducta de gaz sa ajunga la Pircovaci.

Despre Fundatia Alternativa Sociala de Educatie si Dezvoltare - ASED

Fundatia ASED este infiintata in luna Noiembrie 2003. Parteneriatul cu Asociatia ASED Geneva, Elvetia, a oferit calauzirea necesara derularii si finantarii unor proiecte importante. Scopul fundatiei este de a imbunatati pe termen lung viata copiilor, in special, dar nu numai. In curand vom lansa si pagina de internet www.ased.org.ro
Pentru informatii suplimentare:
Laura Roshanian
Prim Vicepresedinte
tel/fax: 0232-230943

laura@rompers.ro;ased@rompers.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-alternativa-sociala-de-educatie-si-dezvoltare-ased/adio-mobilierului-scolar-din-1967-in-scoala-din-pircovaci