10 ani de servicii de excelenţă în domeniul infecţiei cu HIV în Constanţa

Constanta - 5 aprilie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate, ONG, Sanatate

Miercuri, 6 aprilie 2011, se împlinesc 10 ani de servicii de excelenţă în domeniul infecţiei cu HIV oferite comunităţii constănţene prin intermediul parteneriatului public privat dintre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi Fundaţia Baylor – Marea Neagră, cu finanţare de la Baylor College of Medicine, Texas Children’s Hospital şi Abbott Fund.

10 ani de servicii de excelenta in domeniul infectiei cu HIV in Constanta

Evenimentul va fi sărbătorit la sediul Centrului de Excelenţă Clinică HIV, str. Prelungirea liliacului nr. 10, începând cu ora 10,30 şi îşi propune să fie o ocazie atât de prezentare a celor realizate în aceşti 10 ani cât şi de celebrare a celor care de-a lungul timpului s-au implicat fie ca voluntari sau ca specialişti în lupta împotriva infecţiei cu HIV.

Astfel în prima parte a evenimentului, între orele 10,30 -12,00, vor lua cuvântul personalităţi atât din ţară cât şi din străinătate care şi-au adus aportul la crearea şi susţinerea acestui parteneriat public privat. Printre aceştia se  numără: prof. dr. Mark Kline, preşedinte BIPAI, dl. Jeff Richardson, vice-preşedinte Abbott Fund SUA, prof. dr. Adrian Străinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Sorin Rugină, coordonator Centru regional HIV –SIDA.

Începând cu ora 12,00 va avea loc dezvelirea unei statui aniversare care va fi însoţită de acordarea unor premii simbolice unora dintre invitaţii speciali ai evenimentului.

Acest eveniment reprezintă o ocazie pentru cei invitaţi să cunoască mai bine rezultatele obţinute în domeniul infecţiei HIV/SIDA în cadrul acestui centru precum şi să facă cunoştinţă cu câţiva dintre cei implicaţi în crearea primului Centru de Excelenţă Clinică HIV din România.

Invitaţii vor fi la dispoziţia reprezentanţilor presei după partea a doua a programului zilei, dezvelirea statuii.

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. 13000 de persoane au fost testate si consiliate in perioada noiembrie 2007-septembrie 2010.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/10-ani-de-servicii-de-excelenta-in-domeniul-infectiei-cu-hiv-in-constanta