Cina de caritate Baylor pentru copii sanatosi

Constanta - 8 noiembrie 2010

Comunicat tip General in ONG

Joi, 4 noiembrie a.c. Fundatia Baylor Marea Neagra a reusit sa determine comunitatea constanteana sa doneze pentru a avea copii sanatosi din mame seropozitive, in cadrul primului sau eveniment de strangere de fonduri intitulat „Copiii pretiosi”.

Eveniment de caritate

Eveniment de caritate "Copiii pretiosi"

Seara  de caritate a mobilizat aproape 100 de constanteni de la diplomati, primari, colaboratori pana la oameni de afaceri. 4 300 de EURO a fost suma  stransa, iar Banca Unicredit va mai mari suma cu inca 3000 de EURO pentru proiectul Fundatiei Baylor de a acorda servicii medicale, psihologice si ajutor material tinerelor gravide seropozitive si nou nascutilor, pentru anul urmator.„Speram sa facem o traditie din acest evenimentul de caritate, astfel incat sa putem  opri transmiterea infectiei cu HIV intr-un judet aflat intr-un  top trist al cazurilor pediatrice de la inceputul anilor ‘90” afirma Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundatiei Baylor. La inceputul evenimentului Teodora, o tanara studenta,  a povestit despre Baylor si despre cum vede ea Centrul de Excelenta  si serviciile oferite “Eu sunt o persoana optimista si cred ca intr-o zi ma voi vindeca.  Pentru moment voi avea nevoie in continuare de acest loc- Centrul de Excelenta- un spatiu care sa fie ca o a doua casa, unde ma intalnesc cu prieteni, nu cu personalul unui centru medical si care ma ajuta sa vad nu partea urata a bolii, ci partea buna a lucrurilor.”Mihai Traistariu a deschis programul artistic cu trilurile muzicale bine cunoscute. Un moment emotionant  l-a constituit relatarea episodului cand a cunoscut un copil abandonat seropozitiv. Gazdele serii, Andreea Hahui si Dan Cojocaru de la TV Neptun au prezentat cu daruire, dirijand  spectacolul serii.18 tablouri donate de membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Constanta au fost strans licitate. Si sticlele de vin donate au fost dorite de participanti, datorita vechimii si calitatii. De asemenea au mai fost scoase la licitatie doua rochii de seara. Printul Serban Dimitrie Sturdza, prezent la eveniment, s-a implicat in sustinerea cauzei, achizitionand mai multe tablouri valoroase. La final trupa de jazz Cornel Stroe si Ovidu Lipan Tandarica au fost foarte apreciati datorita muzicii ritmate. Partenerii Fundatiei pentru aceste eveniment, cei care au contribuit la succesul acestuia au fost: Hotel Palm Beach, Primaria Constanta, Primaria Cumpana, Agentia Diva Models, Atelier Media, Master Print, Murfatlar, Winero, Casa de moda Licor, Casa de moda Cielle, Oriflame, Biba Bijoux,  Sonjarlette, Mircea Marinescu, Karma Audio. Promovarea a fost asigurata de catre partenerii media TV Neptun, Telegraf si Radio Sky.Multumim tuturor celor care au participat la seara dedicata faptelor bune si, in mod deosebit, Consulului Libanului, dl. Charbel Maroun.Misiunea Fundatiei Baylor este de a ajuta comunitatea constanteana sa dezvolte servicii eficiente de prevenire si ingrijire  a unor infectii grave, cum ar fi HIV si hepatita.

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. 13000 de persoane au fost testate si consiliate in perioada noiembrie 2007-septembrie 2010.

Taguri: BaylorHIVcopii
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/cina-de-caritate-baylor-pentru-copii-sanatosi