Suna clopotelul la Scoala Internationala "Medicina HIV in 2010"

Locul desfasurarii: Hotel Ibis, Constanta

Organizator: Centrul de Excelenta Clinica HIV Constanta

Centrul de Excelenta Clinica HIV din Constanta organizeaza Scoala Internationala cu titlul “Medicina HIV in 2010”, in perioada 2-4 septembrie 2010 la hotelul Ibis din Constanta.

Sub egida Colegiului de Medicina Baylor, a Universitatii Ovidius Constanta si al Academiei Europene HIV/SIDA si de Boli Infectioase , editia a doua a acestei manifestari stiintifice este destinata profesionistilor din domeniul sanatatii care ofera servicii persoanelor seropozitive.

Centrul de Excelenta este rezultatul parteneriatului public privat intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Fundatia Baylor Marea Neagra, organizatorii evenimentului.

Obiectivul Scolii este de a perfectiona activitatea celor implicati in acordarea asistentei pacientilor seropozitivi prin dobandirea unor cunostinte cu pregnant caracter practic, scop cu care au fost invitati specialisti americani si europeni care vor impartasi din experienta lor celor aproximativ 100 de participanti din Romania si sud-estul Europei.

Tematica manifestarii cuprinde: 1. abordarea multidisciplinara si individualizata a persoanei HIV pozitive si 2.comportamente de risc si aderenta la tratamentul antiretroviral, cu prezentari si ateliere despre: coinfectia HIV- hepatite, HIV –TBC, abordarea cardiovasculara, neuropsihologica, hematologica in infectia cu HIV, transmiterea materno- fetala, studii despre aderenta, modele de imbunatatire a aderentei la terapie si altele.

Editia aceasta are loc si datorita finantatorilor si sponsorilor: Colegiul de Medicina Baylor, BIPAI, Texas Children’s Hospital, Abbott Fund, companiile Abbott, Bristol Myers Squibb, Jansen Cilag, Glaxo Smith Kline, CSC Pharma, Fundatia Centrul de Medicina Turistica Marea Neagra.

Scoala Internationala este creditata de catre Colegiul Medicilor din Romania si Ordinul Asistentelor si Moaselor cu 24 si respectiv 30 de credite.

Conferinta de presa va avea loc la ora 13.30, joi 2 septembrie a.c. in sala Traian a hotelului Ibis si vor participa: Prof. Dr.Adrian Streinu Cercel, Prof. Dr. Sorin Rugina, psihologul Ana-Maria Schweitzer si Dr. Heidi Schwarzwald de la Colegiul de Medicina Baylor din SUA.

Scoala Internationala devine un reper in domeniu prin calitatea lucrarilor si caracterul practic, interactiv.

Nicoleta Iacob, Fundatia Baylor Marea Neagra, tel 0241 691 730, mobil 0735 55 30 49

Despre FUNDATIA BAYLOR MAREA NEAGRA

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. Programul de testare a inceput in 2007 si se desfasoara si in prezent.

Participare: Intrare libera