SCOALA DE LA BUNESTI, tabara de arhitectura a Fundatiei Calea Victoriei

BUCURESTI - 1 iulie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 01 Iulie 2008 - Fundaţia Calea Victoriei, în colaborare cu Comuna Mălureni, judeţ Argeş, organizează din 21 iulie până în 31 august o şcoală / tabără de vară de arhitectură. Activitatea principală a taberei constă în construirea unei construcţii multifuncţionale realizate integral din lemn.

Caracterul multifuncţional al casei este dictat de scopul îndepărtat al proiectului (vezi www.victoriei.ro). Această tabără inaugurează o serie de şcoli de vară al căror scop este să construiască un mic campus rural pentru Scoala Fundaţiei Calea Victoriei.

În această vară pe lângă activitatea de construcţie studenţii vor beneficia de întâlniri cu profesori din domeniile ştiinţelor umane şi artelor, de o şcoală de călărie şi de ansamblul de practici şi activităţi pastorale prilejuite de convieţuirea cu o stână.

Şcoala propune tânărului orăşean să redescopere mediul rural în specificitatea lui artistică, economică, pastorală, şi să întâlnească natură nu ca pe un bun de consum ci ca pe un mediu de viaţă. Participanţii la şcoala de vară se vor organiza singuri în cadrul unei tabere de corturi, creându-şi condiţiile de viaţă şi cadrul de desfăşurare al activităţii.

Dintre profesorii care şi-au anunţat participarea îi cităm întâi pe cei de la Fundaţia Calea Victoriei: Petre Guran, initiatorul proiectului, arh. Ana-Maria Goilav, autorul proiectului de arhitectură, Sandra Ecobescu, preşedinta Fundaţiei Calea Victoriei, Tudor Jitianu, şeful de tabără, Ştefan Vianu, profesor de filozofie, Mirel Bănică, sociolog, Christian Scholtes, psiholog, Laura Jiga Iliescu, etnolog, Tiberiu Soare, dirijor, Marius Vasileanu, dr. vet. Ilinca Cioculescu si Costache Ottescu.
La aceştia se adaugă arh. Mircea Ochinciuc, preşedintele OAR Bucureşti, arh. Liviu Gligor, arh. Angelo Roventa (Austria), arh. Adrian Moleavi, arh. Mihai Dutescu şi psiholog Ştefania Gubavu.

Părintele Iustin Marchiş va da binecuvântarea locului pe care vom construi, iar monahii de la mănăstirea Oaşa o vor întări pe parcurs, în mod special prin părintele Nicolae, naşul casei (fără el nu am fi găsit nici lemnul, nici meşterii).

Pentru detalii vezi Scoala de la Bunesti pe site-ul www.victoriei.ro

Despre Fundatia Calea Victoriei

Incercam sa punem tinerii alaturi de oameni mari, cu chef de vorba si speram ca astfel sa invete sa se contemple pe ei insisi pentru a vedea cine sunt si ce iubesc.

va asteptam cu ceai, intrebari si idei

Fundatia Calea Victoriei
Str Stefan Mihaileanu nr 28 B, ap2, interfon 2
zona Foisorul de Foc