Bursele Fundaţiei Culturale Delta

BUCURESTI - 20 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundaţia Culturală Delta a desemnat câştigătorii concursurilor de creaţie lansate în primăvara acestui an. Festivitatea de premiere a concursului de eseuri premiat cu bursa „Alexandru Paleologu” şi a concursului pentru text de dragoste premiat cu bursa „Ars Amandi” va avea loc sâmbătă, 22 noiembrie, ora 14.00, în cadrul Ediţiei a XV-a a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură - la standul Bursei de Contacte Gaudeamus, în prezenţa membrilor juriului şi a altor personalităţi culturale: Toader Paleologu, Barbu Cioculescu, Pia Paleologu, Mona Mamulea, Adrian Niţă şi Liviu Antonesei.

Concursurile de creaţie lansate în luna aprilie a acestui an de către Fundaţia Culturală Delta fac parte din programul anual de burse al fundaţiei, program ce are ca obiectiv principal promovarea şi susţinerea tinerilor talentaţi, elevi sau studenţi români, din ţară sau străinătate, prin acordarea anuală a patru burse în valoare totală de 4000 de euro, pentru urmatoarele domenii de creaţie: eseu, text de dragoste, desen şi fotografie. În cadrul acestui eveniment, Fundaţia Culturală Delta va anunţa lansarea noilor ediţii ale concursurilor pentru anul universitar 2009-2010.

Despre Fundatia Culturala Delta

Concursul de eseuri premiat cu bursa „Alexandru Paleologu” se află la a treia ediţie.Într-o perspectivă pe termen mediu, Fundaţia Culturală Delta îşi doreşte ca, prin calitatea eseurilor acceptate în concurs, să se poată furniza substanţa necesară unui volum inedit sau chiar suportul pentru realizarea unui volum omagial „Alexandru Paleologu”.
Programul de burse se adaugă seriei de proiecte desfăşurate de Fundaţia Culturală Delta, având ca scop susţinerea tinerilor studenţi de valoare. Fundaţia va continua şi în anul 2009 programul de burse pentru sprijinirea tinerelor talente.

Fundaţia Culturală Delta
Persoana de contact: Monica Gavrilă
Str. Edgar Quinet nr. 9, Sector 1, 010017 Bucureşti
Tel: [004] 021.312.16.41, [004] 021.316.30.41 Fax: [004] 021.316.30.40