24 de companii clujene susţin viitorii absolvenţi

Cluj - Napoca - 4 iunie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială şi Asociaţia Studenţilor de la Business încheie cea de-a VIII ediţie a Programului Cluj Internship – proiect iniţiat pentru susţinerea integrării pe piaţa muncii a tinerilor din Cluj Napoca. Ediţia a implicat 58 de viitori absolvenţi şi 24 de companii locale, oferind studenţilor oportunitatea de a testa domeniul în care urmează să se specializeze, de a aplica teoria învăţată în facultate şi de a învăţa de la profesionişti. Până în prezent, 537 de studenţi au efectuat stagii de internship prin acest proiect, în care au fost implicate peste 50 companii.

„Deşi suntem într-un an de criză economică, companiile locale au fost receptive, înţelegând rolul important pe care îl au în cadrul comunităţii şi mai ales în dezvoltarea tinerilor profesionişti. Sperăm ca aceste 24 de companii care s-au implicat în cadrul acestei ediţii vor servi ca model; ele au arătat că se poate, chiar pe timp de criză, să fim responsabili faţă de comunitate şi să dăm ceva înapoi!” Cordelia Bădescu, director executiv al Fundaţiei Danis pentru Dezvoltare Managerială.

Prin Cluj Internship, Fundaţia Danis pentru Dezvoltare Managerială îşi propune să aducă împreună companiile locale şi viitorii profesionişti – studenţii. Companiile participante au acceptat interni în domenii din cele mai diverse: financiar/contabilitate, marketing, PR, resurse umane, publicitate, turism, vânzări, tehnic, etc., iar studenţii au avut ocazia de a învăţa şi a-şi demonstra potenţialul, pe parcursul a şapte săptămâni de practică.

Partenerul principal al celei de-a VIII ediţii a programului este compania Evalueserve: „Ne face plăcere să participăm în cadrul acestui program destinat studenților. Este o oportunitate pentru ei să pună în pactică, lucrând în cea mai mare companie internaţională din industria KPO, ceea ce au acumulat de-a lungul anilor de studiu. În ceea ce ne priveşte, programul ne oferă oportunitatea de a identifica tinere şi noi talente. ” Pushkar Chatterji, director executiv Evalueserve.

Evenimentul de celebrare a finalului acestei ediţii va avea loc la Hotel Best Western Topaz, sala Rubin, ora 14:00, în data de 7 iunie 2010. La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai companiilor partnere, studenţi, organizatori şi reprezentanţi ai presei. La finalul evenimentului, reprezentanţii mass-media vor avea ocazia să pună întrebări organizatorilor şi reprezentanţilor companiilor locale.

Despre Fundatia Danis pentru Dezvoltare Manageriala

Fundaţia Danis promovează şi încurajează educaţia managerială şi antreprenorială. Din 2000, fundaţia iniţiază şi derulează proiecte pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei manageriale şi încurajarea tinerilor antreprenori în dezvoltarea potenţialului. Prorgramul Cluj Internship a fost demarat în 2006 şi se înscrie în seria de proiecte menite să susţină viitoriii absolvenţi şi tinerii din Cluj Napoca în procesul de integrare pe piaţa muncii. Pentru mai multe detalii, vă rugam să vizitaţi pagina de web a fundaţiei: http://fundatiadanis.ro/ sau pagina web a programului Cluj Internship: http://www.internshipcluj.ro/.

Evalueserve furnizează servicii personalizate de cercetare şi analiză de date pentru firme internaţionale din grupul Global 5000, bănci de investiţii, fonduri hedge, companii de private equity, firme de avocatură, firme de tip venture capital, companii de proprietate intelectuală, precum şi companii de cercetare şi consultanţă din următoarele domenii
– cercetare de investiţii şi cercetare financiară, cercetare de afaceri, cercetare şi studii de piaţă, proprietate intelectuală, analiză şi modelare de date, servicii de tip expert network, precum şi servicii de tip knowledge technology. În momentul de faţă, peste 2000 de specialişti lucrează în centrele noastre situate în Delhi-Gurgaon (India), Shanghai (China), Santiago-Valparaiso (Chile) şi Cluj-Napoca (România). La nivel de vânzări, compania are 65 de manageri specializaţi în dezvoltarea relaţiilor cu clienţii care îşi desfăşoară activitatea în toate centrele financiare importante din lume. Pentru mai multe detalii, vă rugam să vizitaţi pagina de web a companiei: www.evalueserve.com

Linda Tanţău
Coordonator program