Priveste-ma, nu sunt o eticheta!

BUCURESTI - 17 martie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

În România tinerii par să îşi construiască o lume a lor cu propriul cod vestimentar şi lingvistic, comportamental şi ideologic. Adolescentul român pare a se fi adaptat cel mai bine la trendul occidental aplicând o prosociabilitate selectivă, fiind ostil la oricine nu este în pas cu noua modă.

Priveste-ma, nu sunt o eticheta!

Însă toată această frenezie a lumii moderne aduce cu sine o mai precoce şi frecventă abordare a substanţelor interzise, a tutunului şi alcoolului, şi ca urmare se simte prezenţa tulburărilor de comportament, a violenţei în rândul tinerilor, a sinuciderilor, a depresiei, a tulburărilor alimentare, stresului datorat presiunii şi pretenţiilor modelelor impuse artificial de societate.

„Priveşte-mă, nu sunt o etichetă!” este un proiect iniţiat de Fundaţia Estuar şi finanţat de către UNIUNEA EUROPEANA prin programul Phare de micro-proiecte - Fondul Europa. Prin acest proiect se doreşte atragerea elevilor de liceu şi a studenţilor în programe de promovare a informaţiei europene, a sănătăţii mintale, instruirea profesorilor şi consilierilor şcolari pe teme europene de sănătate mintală, gestionarea comportamentelor dificile şi a exceselor în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Fundaţia Estuar este un multiplicator de informaţie europeană adaptând mesajele într-un limbaj simplu şi atrăgător pentru adolescenţi şi tineri.

Pentru a afla mai multe despre situaţia tinerilor români, despre programele dezvoltate de Fundaţia Estuar şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării în vederea îmbunătăţirii cunoştinţelor în domeniul sănătăţii şi în special a sănătăţii mintale, vă invităm la:

Conferinţa de presă care va avea loc
Luni, 21 martie 2005 la Centrul Social sector 6 Bucureşti, orele 11.00
Str. Lt. Gheorghe Negel nr. 1-3 (vis-a-vis de Biserica Răzoare)
invitat special fiind Dr. Cristian Ion Andrei.

Despre Fundatia Estuar

Fundaţia Estuar are o experienţă de 12 ani în domeniul sănătăţii mintale începându-şi activitatea cu locuinţe protejate pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală apoi dezvoltând centre de zi pentru aceeaşi categorie de persoane atât în Bucureşti (sectoarele 6 şi 1) cât şi în ţară (Cluj, Constanţa, Ploieşti şi Botoşani) iar prin proiectul „Priveşte-mă, nu sunt o etichetă” îşi doreşte să contribuie la informare, prevenire şi pro-acţiune în sistemul educaţional.

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie, persoană de contact: Mihaela Mohorea, Director de Relaţii Publice şi Marketing, tel/fax: 021.332.29.10, e-mail: mihaela.mohorea@estuar.org

estuar@dnt.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-estuar/priveste-ma-nu-sunt-o-eticheta