Finantatorii si institutiile publice sprijina mediul asociativ din Romania chiar si pe timp de criza

BUCURESTI - 27 iulie 2009

Comunicat tip General in ONG

O serie de finantatori si institutii publice au hotarat sa sustina ONGFest, cel mai mare eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, facilitand astfel participarea a cat mai multe organizatii.

Proiectele societatii civile din Romania sunt sprijinite si pe timp de criza. Beneficiind de o promovare intensa si avand scopul de a contribui la sporirea numărului de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, precum si la dezvoltarea spiritului asociativ, ONGFest a atras atentia mai multor finantatori si institutii publice dornici sa se implice in proiect.

Intelegand importanta si amploarea pe care o are ONGFest, dar totodata, cunoscand sectorul neguvernamental si situatia de criza pe care acesta o traverseaza, o serie de finantatori si institutii publice au decis sa sustina, din resurse proprii, o parte din costurile neacoperite ale acestui proiect, facilitand astfel, accesul tuturor organizatiilor interesate in cadrul evenimentului.

In urma acestui sprijin, organizatorii au decis reducerea substantiala a taxei de participare in cadrul evenimentului astfel:
•ONG-uri cu buget anual sub 10.000 euro sunt SCUTITE de taxa
•ONG-uri cu buget anual intre 10.001 – 50.000 E: taxa 100 Ron
•ONG-uri cu buget anual* intre 50.001 – 100.000 euro: taxa 200 Ron
•ONG-uri cu buget anual* peste 100.000 euro: taxa 300 Ron

Taxa de participare va acoperi costurile de electricitate ale evenimentului, serviciile medicale si de paza. Mentionam ca organizatiile deja inscrise si care au achitat taxa initiala, vor primi, prin transfer bancar, diferenta de valoare.

ONGFest este cel mai mare eveniment al societatii civile romanesti si se va desfasura intre 11 si 13 Septembrie in centrul vechi al Bucurestiului, pe strazile Franceza, Stavropoleus si Smardan. Evenimentul este un promotor al comportamentului filantropic si voluntar, precum si al participarii publice si va reuni peste 150 de ONG-uri, donatori, fundatii corporatiste, companii, institutii publice si peste 15.000 de vizitatori, in cele trei zile de spectacole, concerte, expozitii de fotografie, teatru stradal, seminarii si dezbateri.

ONGFest este organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si finantat de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati Fundatiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, (www.fdsc.ro) la numărul de telefon 021-310-0177,; e-mail: aurelia.grigore@fdsc.ro, persoana de contact: Aurelia Grigore, PR Manager, mobil: 0723.623.183

Despre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

ruxandra.palade@fdsc.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-pentru-dezvoltarea-societatii-civile1/finantatorii-si-institutiile-publice-sprijina-mediul-asociativ-din-romania-chiar-si-pe-timp-de-criza