„Abordarea psihologică a procesului de mediere” – curs de pregatire continua a mediatorilor

BUCURESTI - 26 februarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Juridic, HR, Cursuri

Toate conflictele sunt influenţate de aspecte psihologice şi emoţionale care influnţează atât părţile cât şi mediatorul, devenind bariere la masa medierii.
Mediatorul înarmat cu cunoştinţe de psihologie a conflictului abordează medierea cu o încredere mai mare în sine şi cu sanse de success considerabil crescute. Mediatorul cu formare psihologică are un avantaj faţă de mediatorul care nu deţine astfel de cunoştinţe.

ORGANIZATORUL CURSULUI


Cursul este organizat de Fundaţia pentru Schimbări Democratice (FDC), care a sponsorizat și realizarea cursului și a materialelor suport de curs, şi este autorizat de Consiliul de Mediere prin Hotărârea nr.5586/23.11.2013, 
fiind creditat cu 40 de puncte profesionale. 


Cursul este susținut de Valentin Pescaru, psiholog-sociolog, psihoterapeut clinician cu experienţă şi trainer al numeroase workshop-uri de specialitate și coordonat de Anca Elisabeta Ciucă, mediator și formator principal acreditat de Consiliul de mediere, cu experiență de peste 16 ani în formarea mediatorilor.


Cursul 
este alcătuit din 5 module, are o durată de 40 de ore şi se desfăşoară timp de 8 zile, în zilele de 19, 21, 26 și 29 martie si 2, 4, 9 și 12 aprilie, respectiv câte 2 zile/ săptămână (miercuri, între orele 9.30-15.30 şi alternativ vineri si sâmbătă, între orele 9.30-15.30).
Locul de desfăşurare este sediul Fundaţiei pentru Schimbări Democratice, Str. Ion Movilă, Nr. 8, Sector 2, Bucureşti (vis-a-vis de Spitalul Ion Cantacuzino )
Inscrierea se face pe baza de Formular de inscriere care se transmite la adresa de e-mail contact@fdc.org.ro. 


Cursul costa 
1100 lei. Membrii Asociatiei Profesionale "Colegiul Mediatorilor", beneficiaza de o reducere de 100 lei din totalul cursului, astfel vor plati doar 1000 lei. Suma se poate plati integral sau in transe, in urma emiterii unei facturi proforma ce o veti primi pe e-mail dupa trimiterea formularului de inscriere completat. Inscrierea se considera finalizata dupa achitarea unui avans de 250 lei.


CE OFERA CURSUL
- Cunoştinţele necesare mediatorului pentru a relaţiona cu părţile, a câştiga încrederea acestora şi a stabili o relaţie de empatie, elemente decisive pentru înţelegerea profundă a conflictului şi pentru conducerea părţilor către soluţionarea disputei.
- Instrumente psihoterapeutice care ajută mediatorul să înţeleagă modul în care părţile funcţionează ca oameni, comportamentul şi strategiile lor în conflict, şi să impulsioneze părţile să iasă dintr-o poziţie rigidă, permițându-le astfel încheierea unui acord.
- Deprinderi şi tehnici de a recunoaşte şi de a lucra cu emoţiile părţilor, exprimate prin limbaj verbal şi nonverbal, de a încuraja părţile să-şi exprime liber problemele şi grijile, să-şi dezvăluie motivaţiile reale în conflict, să-şi schimbe perspectiva, să-şi reconsidere aşteptările şi atitudinea faţă de dispută, pregătindu-le pentru acceptarea soluţiilor. 
- Tehnici prin care mediatorul îşi poate controla emoţiile proprii, îşi consolidează încrederea în sine, îndepărtează tentaţia de a fi critic şi de a face presupuneri şi se menţine în afara conflictului, pentru a avea o imagine completă şi o perspectivă largă asupra disputei şi a procesului medierii.

CUI SE ADRESEAZĂ 
… beneficiarilor formării iniţiale în mediere, practicienilor cu experienţă redusă în materie, precum şi mediatorilor experimentaţi care simt nevoia de completare a cunoştinţelor de specialitate cu unele din domeniul psihologiei.

DUPĂ PARCURGEREA CURSULUI
…Mediatorul dobândeşte instrumente esenţiale în lucrul cu conflictul: abilitatea de a cunoaşte aspectele psihologice şi de a folosi informaţiile obţinute, utilizând principii psihologice fundamentale.
…Mediatorul învaţă să-şi înteleagă şi să-şi controleze propriile emoţii şi motivaţii în abordarea medierii şi să conducă procesul într-o stare confortabilă, relaxată şi optimistă. 

Despre Fundatia pentru Schimbari Democratice

FDC are experiență de 15 ani în domeniul rezolvării conflictelor și aplicării medierii. Echipa a dezvoltat proiecte pentru promovarea și aplicarea medierii, dobândind o vastă experiență atât la nivel național, cât și internațional. Formatorii sunt specialiști care vă pot spune „cum să faceți” si nu numai “ce să facețI”. Cursurile de formare inițială în mediere sunt autorizate atât de catre Consiliul de Mediere, cat și de catre Consiliul Național de Formare Profesionala a Adulților.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-pentru-schimbari-democratice/abordarea-psihologica-a-procesului-de-mediere-curs-de-pregatire-continua-a-mediatorilor