Fundatia “Pentru Voi” premiata la Gala oameni pentru oameni

Timisoara - 10 martie 2009

Comunicat tip General in Social

Proiectul „Un prieten pentru TINE” al Fundatiei “Pentru Voi” a castigat premiul Cea mai buna campanie de voluntariat public joi seara, in cadrul premiilor Galei Oameni pentru Oameni 2009.

Fundatia “Pentru Voi” premiata la Gala oameni pentru oameni

Proiectul a constat in formarea unei relatii de prietenie intre mentor - voluntar si discipol - persoana cu dizabilitati intelectuale. 35 de timisoreni au dat dovada de deschidere si lipsa de prejudecati implicandu-se in acest proiect, prin care au oferit 4 ore pe luna din timpul lor liber pentru a-l petrece alaturi de o persoana cu dizabilitati intelectuale. Viata a 35 persoane cu dizabilitati intelectuale s-a schimbat semnificativ: au descoperit lucruri noi, au cunoscut persoane noi, au castigat un prieten, datorita caruia nevoia de a apartine si de a fi apreciat nu mai este atat de acuta.

“Proiectul este impresionant nu prin grandoare ci prin abordarea unui domeniu neglijat de obicei si anume cel al relatiilor interumane. Pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale este nevoie de legi bune, de conventii internationale, de investitii in servicii sociale de calitate, dar si de o comunitate deschisa ideei de incluziune sociala, care sa accepte si sa pretuiasca diferentele, in care oamenii sa-si depaseasca frica si prejudecatile si sa se simta solidari cu concetatenii lor cu dizabilitati.” a declarat Laila Onu director executiv al Fundatiei “Pentru Voi”.

Cei 35 de voluntari, familiile si prietenii lor au invatat cat de multa bucurie pot aduce prin dedicarea a doar 4 ore pe luna unui prieten cu dizabilitati. Toodata, s-au convins ca persoanele cu dizabilitati pot trai in comunitate, pot fi vecini si prieteni buni si ca segregarea lor in institutii trebuie sa inceteze si in Romania.

Unul din voluntarii implicati in proiect a declarat “Am devenit mentor pentru ca am vrut sa ofer. Nu mi-am dat seama ca o sa primesc atat de mult!”

Proiectul a obtinut in anul 2006 o distinctie speciala in cadrul Romanian PR Awards .

Gala Oameni pentru Oameni este un concurs national si un eveniment care premiaza implicarea sociala a companiilor, cetatenilor si organziatiilor neguvernamentale. Evenimentul ajuns la a 6-a editie a fost organziat de Asociatia pentru Relatii Comunitare in parteneriat cu Camera de Comert Americana in Romania. Anul acesta au fost inscrise in concurs 118 proiecte in valoare totala de 27 400 000 Eur fata de 11 000 000 Eur in cadrul editiei precedente.

Printre castgatorii de anul acesta din cadrul Galei Oameni pentru Oameni amintim: Cea mai de impact interventie in comunitate prin sponsorizare acordata de o companie: Unicredit Tiriac pentru Cicloteque; Premiu pentru Coerenta in Strategia de Implicare in Comunitate – Petrom; Cel mai bun program de voluntariat corporatist: United Way Romania - Genpact Volunteers; Cel mai bun program comunitar: Realitatea - Romania prinde Radacini; Cea mai buna campanie de atragere de fonduri: Habitat pentru Umanitate pentru campania 'Din nou la adapost'; Donatorul individual al anului 2008: Dinu Patriciu pentru 'Inventeaza-ti Viitorul!'.

Lista completa a castigaatorilor poat fi accesata la http://gala.arcromania.ro/

Pentru detalii despre proiect, accesati www.pentruvoi.ro

Despre Fundatia Pentru Voi

Fundatia “Pentru Voi” este o organizatie neguvernamentala al carei scop este cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare.

Fundatia si Centrul de Zi 'Pentru Voi'
str. Ion Slavici nr. 47
300521 Timisoara
Tel:+4 0256 228 062
+4 0356 421 216
+4 0722 573 812
Fax: +4 0356 421 215
Web: www.pentruvoi.ro
pentruvoi@pentruvoi.ro