Prima conferinţă naţională pentru auto-reprezentanţi

Timisoara - 28 august 2006

Comunicat tip General in Social

Prima conferinţă naţională pentru auto-reprezentanţi

Timişoara 28 august. Fundaţia „Pentru Voi” în colaborare cu Federaţia Incluziune vor organiza pentru prima dată în România Conferinţa Naţională pentru Auto-reprezentanţi - persoane cu dizabilităţi intelectuale (Self advocacy). Aceasta se va desfăşura în perioada 4 - 5 septembrie, la hotel Central în Mamaia şi face parte din proiectul Grupul de Acţiune pentru Mobilizarea Părinţilor, finanţat de SHIA Suedia.

„Această conferinţă îi are în plin plan pe auto-reprezentanţi aceştia fiind nu doar participanţi pasivi ci şi implicaţi de la organizare şi realizarea materialelor până la susţinerea de prezentări şi implicarea în discuţii de grup. Li se va da astfel ocazia să vorbească deschis despre ce doresc ei de la viaţă, cum doresc ei să trăiască şi cum decid ei pentru ei. Până acum au decis pentru ei alţii: specialişti, medici, psihologi, politicieni, părinţi. A venit timpul să ascultăm cu toţii ce-şi doresc persoanele cu dizabilităţi intelectuale, să înţelegem ca o societate democratică şi să respectăm dreptul la viaţă al tuturor membrilor săi.” a declarat Laila Onu, directoarea Fundaţiei Pentru Voi

În cadrul conferinţei vor participa 20 de auto-reprezentanţi şi însoţitorii acestora. Pentru primul an a fost aleasă o variantă cu limită de locuri urmând ca pe viitor să invităm un număr mai mare de persoane. Cu o săptămână înainte de eveniment beneficiarii de la Pentru Voi sunt nerăbdători să participe la conferinţă şi să-şi facă noi prieteni.

„Vreau să merg să vorbesc despre viaţa mea şi despre centru, să ne spunem problemele şi să discutăm ca să fie mai bine” a declarat una din auto-reprezentantele de la Pentru Voi care va participa la conferinţă.

Materialele distribuite precum şi temele de discuţie se vor realiza în limbaj uşor de înţeles.

Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi la telefon: 0256/228062 sau 0256/421 215. Persoana de contact este Nicoleta Foica, responsabil relaţii publice.

Despre Fundatia Pentru Voi

Fundatia “Pentru Voi” este o organizatie neguvernamentala al carei scop este cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare.

Fundatia 'Pentru Voi'
Str. Ion Slavici, Nr. 47, Timisoara, 300521
Tel: 0256-228062
Tel/Fax: 0356-421215