Muzica de opera in piete: Sibiu si Cluj afla despre Transilvania Fest intr-un mod inedit

Cluj - Napoca - 15 iulie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Zi obisnuita in piata centrala din Cluj (16 iulie). Rosii, mere, branza de mai multe feluri, degustari de pepene rosu. Dintr-o data, sunete, apoi linii melodice si voci de opera rasuna in toata piata, venind de nicaieri. Oare sa fie domnul dela standul cu piersici? Oare sa fie domnisoara dela taraba cu flori…?
Zi obisnuita intr-o piata din centrul Sibiului (17 iulie). Povestea se repeta…
Trebuie sa vii la Transilvania Fest, Biertan, Sibiu, ultimul weekend din iulie (30 iulie – 1 august)!

Festival de cultura si mancare, promotor al Transilvaniei bogate in traditii, obiceiuri si mestesuguri valoroase si surprinzatoare, Transilvania Fest se constituie intr-un eveniment care ofera reprezentantilor unei comunitati oportunitatea de a-si conserva propriile traditii si totodata de a le impartasi unei audiente nationale si internationale.

Cu un continut bogat si interesant, Transilvania Fest vrea sa atraga atentia asupra dimensiunii culturale (mestesuguri, bucatarie, arhitectura si traditii de acum cateva sute de ani) si dimensiunii sociale (certificarea micilor producatori din zona si incurajarea turismului culinar si cultural prin dezvoltarea sustenabila a acestora, derularea de proiecte de educatie pentru copiii din comunitate) a zonelor Biertan, Copsa Mare si Richis, vechi sate sasesti atestate cu peste 700 de ani in urma.
Evenimentul gandit a atrage atentia asupra bogatiei culturale si culinare a Transilvaniei si in special a zonei Biertan si a invita oamenii sa viziteze locuri uimitoare si sa cumpere produse autentice transilvanene ia forma unui concert de muzica de opera desfasurat intr-un spatiu neconventional: piata agroalimentara.

Cantareti profesionisti ai Operei Romane din Cluj Napoca si masteranzi ai catedrei de Opera din cadrul Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca vor sustine doua recitaluri de opera in doua piete din Cluj si Sibiu.
Pe 16 iulie la ora 17.00, timp de 20 de minute, in Piata Agro Alimentara Complex Leul Cluj Napoca si pe 17 iulie la aceeasi ora in Piata Centrala Agro Alimentara din Sibiu.

Program de arii de opera:
“O sole Mio”- cantoneta italiana
“Mio Bambino Caro” din opera “Gianni Schicci” de G. Puccini
“L’amour est un oiseau rebelle” din opera “Carmen” de G. Bizet
“Brindisi” din opera “Traviata” de G. Verdi
“Votre Toast” Cantecul Toreadorului din Carmen, G. Bizet

Parteneri Festival: Primaria comunei Biertan, Copsa Mare Guest House, Reky Travel, Oxford Brookes University, Institutul European pentru Itinerare Culturale, Muzeul National al Satului 'Dimitrie Gusti', British Council, Asociatia Mioritics, Slow Food Cluj Transilvania, Fundatia Adept, Caprimed, Ippon Med SRL, Meditur, Ratiu Family Foundation, Centrul Ratiu pentru Democratie, Asociatia Turda Fest, Finomsaguri Ariesene

Parteneri media Festival: TVR Cluj, Nova TV Medias, Radio Guerilla, 24 FUN, Good Food, Good Homes, Profil Cultural, TimeOut Bucuresti, Tribuna Sibiu, calendarevenimente.ro, dordeduca.ro, port.ro

Despre Fundatia Ratiu Romania

www.transilvaniafest.com
www.transilvaniafest.blogspot.com
www.twitter.com/TransilvFest