Traininguri si servicii IT gratuite pentru ONG si administratia publica

Timisoara - 28 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundaţia Rubin anunţă începerea activităţilor din cadrul proiectului “Dezvoltare locală prin Servicii Transfrontaliere de formare şi informare”, realizat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul PHARE CBC de cooperare transfrontalieră între România şi Serbia.

Proiectul se adresează reprezentanţilor instituţiilor publice din judeţele Timiş, Caraş Severin şi din Banatul Sârbesc (Kikinda), respectiv organizaţiilor neguvernamentale active în domeniul cooperării transfrontaliere din România şi Serbia. Aceştia vor avea posibilitatea de a participa gratuit la traininguri de pregătire profesională şi perfecţionare, respectiv să beneficieze de servicii şi instrumente IT gratuite (găzduire pagini web, liste de discuţii, e-groups, newsletter electronic, baze de date cu proiecte transfrontaliere, finanţatori şi motor de căutare ) oferite de Fundaţia Rubin în cadrul proiectului amintit.

Temele sesiunilor de formare sunt:
- Planificarea strategică a dezvoltării locale (25-29 Ianuarie 2008)
- Comunicarea şi relaţia cu comunitatea locală (8-12 Februarie 2008)
- Scriere de Proiecte şi Managementul Proiectelor în Reţea (29 Februarie-4 Martie 2008)
- Marketing şi strângere de fonduri (14-18 Martie 2008)
- Internet – instrument de comunicare şi promovare (28 Martie – 1 Aprilie 2008)

Reprezentanţii instituţiilor şi ONG-urilor se pot înscrie la una, două sau toate cele cinci sesiuni de formare.

O parte din participanţi vor avea posibilitatea de a desfăşura câte un stagiu de patru zile de schimb de experienţă într-o instituţie/organizaţie participantă la proiect din ţara vecină, în perioada 11-20 Aprilie 2008.

Formularul de înscriere şi informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0356 – 442 770 sau 0724 300 859, persoana de contact Roxana Petre, e-mail: office@fundatiarubin.ro. Dosarul de înscriere va cuprinde: formular de înscriere, scrisoarea de recomandare din partea institutiei publice sau a organizatiei, incluzând numele sesiunii pentru care se aplică, şi CV al aplicantului. Înscrierile în vederea participării la sesiunile de formare se fac până în data de 10 Ianuarie 2008, iar persoanele selectate vor fi anunţate în data de 12 Ianuarie 2008.

Aceste sesiuni de formare au ca scop pregătirea profesională a persoanelor din instituţiile publice locale şi regionale şi din organizaţiile neguvernamentale care derulează sau care au potenţialul de a dezvolta proiecte de cooperare transfrontalieră. Grupul de 15 persoane/ sesiune va permite derularea activităţii într-un mod interactiv, cu multe studii de caz. Pe această cale, pe lângă informaţia profesională oferită de traineri, sesiunile vor oferi posibilitatea unor activităţi creative ale participanţilor şi vor facilita schimbul de idei şi noi abordări pentru domeniile în care îşi desfăşoară activitatea.

Sesiunile de formare sunt urmate de un stagiu de pregătire în perioada 11-20 Aprilie 2008. Acest stagiu de pregătire instituţională integrativă se concretizează printr-un schimb de experienţe într-o instituţie, organizaţie participantă la proiect din ţara vecină, oferind posibilitatea înţelegerii mecanismului de funcţionare şi participarea la activităţile curente ale posibililor parteneri.

Toate costurile legate de derularea acestor activităţi (cazarea, masa, transportul participanţilor, suportul de curs) sunt suportate de Fundaţia Rubin.
Având în vedere că participanţii sunt din România şi Serbia, limba folosită în timpul sesiunilor de formare şi al stagiului de pregătire va fi limba engleză.

Roxana Petre
Coordonator Proiect PHARE CBC

Despre Fundatia Rubin

Uniunea Europeană reprezintă o entitate politică, socială şi economică compusă din 27 ţări. Statele Membre au decis împreună, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, să construiască o zonă de stabilitate, democraţie şi dezvoltare durabilă, menţinând diversitatea culturală, toleranţa şi libertăţile individuale. Uniunea Europeană îşi propune să împărtăşească realizările şi valorile sale cu ţările şi popoarele de dincolo de graniţele ei.

telefon: 0356 – 442 770 sau 0724 300 859,
persoana de contact Roxana Petre,
e-mail: office@fundatiarubin.ro
web: http://www.fundatiarubin.ro