Seminarul “Efectele traumei asupra mintii umane” – Experienta din Statele Unite ale Americii pentru specialistii din Romania

BUCURESTI - 15 iunie 2010

Comunicat tip General in ONG

Fundatia Sensiblu si Fundatia Inocenţi a organizat, cu sprijinul Excelentei Sale Mark H. Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România şi a distinsei sale soţii, Libby Gitenstein, seminarul “Efectele traumei asupra mintii umane: Aplicatii utile ale teoriei in practica.”

Evenimentul a avut loc pe data de 10 iunie, la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sfanta Tereza” de pe Str. G-ral Berthelot 19 Sector 1 Bucuresti.

La deschiderea evenimentului a fost prezent Excelenta Sa Mark H. Gitenstein, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, care a tinut sa multumeasca celor doua organizatii pentru implicarea si activismul lor. Deasemenea a reafirmat suportul sau in lupta impotriva violentei domestice si familiale, cat si a celorlalte situatii de neglijare, abuz si abandon a copiilor.

Seminarul s-a adresat specialistilor in psihologie, sociologie si asistenta sociala, dar si mediului academic, precum si altor specialisti preocupati de problematica persoanelor traumatizate. Au participat peste 160 de profesionisti ce activeaza la nivel institutional, non-guvernamental, universitar - medici specialisti, psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali, consilieri scolari, profesori, avocati, juristi.

Lector invitat a fost Dr. Richard Chefetz, cu participarea Kathryn Chefetz, LCSW, Asistent Social Certificat, Psihanalist.

“Este important ca profesionistii din Romania sa aiba acces la informatii de actualitate, venite din partea unor specialisti importanti din strainatate, dornici sa impartaseasca din experienta lor in domeniu. Astfel de intalniri ne pot ajuta la intelegerea si aplicarea unor modele de interventie ce pun accentul pe cooperare, adresate situatiilor traumatizante la un nivel personal dar si social – mai ales in situatiile de neglijare, abuz, abandon, violenta domestica si familiala. Suntem incantati sa organizam acest seminar si speram ca pe viitor sa reusim sa dezvoltam o serie mai ampla de intalniri dedicate schimbului de experienta si informatiilor de specialitate,” spune Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

“Profesionistii din cadrul ONG-urilor simt nevoia de a invata de la specialistii de renume de peste hotare, cum este si cazul acestui oaspete – Richard A. Chefetz. Cand ai si norocul de a avea voluntar in programe pe sotia domnului ambasador al Statelor Unite ale Americii, Doamna Libby Gitenstein, asistent medical specializat in psihiatrie, ca profesionisti avem mai multe de invatat in ceea ce priveste cooperarea in situatii de trauma la nivel social si personal” declara Valentina Maghirescu, Director de Dezvoltare Fundatia Inocenţi.

Dr. Richard Alan Chefetz este:
Psihiatru in practica privata in Washington
Profesor in cadrul Programului de Psihoterapie Avansata din cadrul Washington School of Psychiatry, al Institutului de Psihoterapie si Psihanaliza Contemporana si al Centrului de Psihanaliza din Washington
Profesor Diplomat la Institutul de Psihiatrie, Psihanaliza si Psihoterapie William Alanson White, NYC
Consultant Certificat al Societatii Americane de Hipnoza Clinica
Fost presedinte al Societatii Internationale pentru Studiul Traumei si Disocierii - membru fondator si director al Programului de Pregatire in Tulburari Disociative
Membru fondator al Institutului pentru Psihoterapie si Psihanaliza Contemporana
Lector national si international pe problematica traumei
Autor si editor pentru numeroase publicatii legate de abordarile multi-disciplinare ale originilor si efectelor sociale si personale ale traumei
Practician certificat EMDR - nivelul 1 si 2
Specializat in tratamentul adultilor cu experiente traumatice, abuz si neglijare in copilarie, sau trauma in dezvoltare.

Kathryn Chefetz, LCSW este Asistent Social Certificat, psihanalist, practicant al psihoterapiei psihanalitice cu experienta vasta in problematica traumei si Profesor in cadrul Programului de Psihoterapie Avansata al Washington School of Psychiatry.

Despre Fundatia Sensiblu

Despre Fundatia Sensiblu
Fundatia Sensiblu este o fundatie corporativa infiintata in anul 2002 de lantul de farmacii Sensiblu, din dorinta de a fi mai aproape de persoanele in dificultate intr-un mod activ si de a creste calitatea vietii diferitelor categorii de persoane aflate intr-o stare de nevoie. Fundatia Sensiblu este singura fundatie corporativa care ofera servicii directe beneficiarilor si una din primele organizatii care a deschis in Bucuresti un adapost pentru supravietuitorii violentei domestice.

Despre Fundatia Inocenţi
Fundatia Inocenţi a fost fondata in primavara anului 1990 sub numele de Romanian Chidren’s Relief (RCR) cu scopul de a imbunatati viata copiilor institutionalizati. RCR si-a inceput activitatea dupa ce in ziarul BOSTON GLOBE a aparut un documentar insotit de imagini, realizat de fotograful Michael Carroll si Dr. Bill Griffo de la Spitalul din New York/Centrul Medical Cornell. Cei doi au prezentat situatia grea in care sa gaseau copiii orfani din Romania, in special cei bolnavi aflati in spitale si/sau orfelinate. Romanian Children’s Relief este o organizatie non-profit, non-guvernamentala, cu sediul in Statele Unite ale Americii. In anul 1998, RCR a infiintat Fundatia Inocenţi, o organizatie inregistrata legal in Romania. (www.inocenti.ro)
Pentru informatii suplimentare contactati:
Cristina Horia
Director Executiv Fundatia Sensiblu, 0726.301.331 / cristina.horia@adpharma.com

Valentina Maghirescu, M.Ed
Director de Dezvoltare Fundatia Inocenţi, 0751.242.282 / vmaghirescu@yahoo.com
cristina.horia@adpharma.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-sensiblu/seminarul-efectele-traumei-asupra-mintii-umane-experienta-din-statele-unite-ale-americii-pentru-specialistii-din-romania