Furnizori si conturi asimilate

Definitie Furnizori si conturi asimilate

In contabilitate, parte a datoriilor ca pasiv bilantier.Acest post contabil cuprinde:- datoriile fata de furnizorii de materii prime, marfuri si servicii- efectele de plata aferente activitatii de exploatare,- datoriile fata de furnizorii de imobilizari- efectele de plata pentru imobilizari si cheltuielile de platit, sub forma furnizorilor a caror facturi sunt nesosite, dar a caror valoare este suficient de bine cunoscuta.Prezenta acestui din urma element in bilantul contabil este legata de necesitatea regularizarilor la inventar si aplicarea principiului independentei exercitiilor.Termenul de furnizori desemneaza datoriile intreprinderile fata de terti, de la care s-au cumparat pe credit bunuri si servicii. La baza inregistrarii acestor datorii stau facturile. Cumpararile pentru care plata se face imediat sunt excluse din aceasta categorie.Creditele furnizori, in calitatea lor de surse, acopera partial nevoile de finantare generate de gestiunea stocurilor si a creditelor clienti. Ele conduc la diminuarea necesarului in fond de rulment, mai ales in conditiile in care marimea lor se reinnoieste in permanenta prin jocul normal al vietii intreprinderii.Efectele de plata sunt cambii si bilete la ordin remise la plata de catre intreprindere furnizorilor ei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Furnizori si conturi asimilate? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Furnizori si conturi asimilate.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Furnizori si conturi asimilate. Definitiile termenilor despre Furnizori si conturi asimilate cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Furnizori si conturi asimilate, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Furnizori si conturi asimilate.