Furt

Definitie Furt

Conform art.208 Cod Penal, luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamintul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 12 ani.Se considera bunuri mobile si orice energie care are o valoare economica, precum si inscrisurile.Fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detinerea legitima a altei persoane.De asemenea, constituie furt luarea in conditiile primului alineat a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Furt? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Furt.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Furt. Definitiile termenilor despre Furt cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Furt, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Furt.