Fuziune prin absorbtie

Definitie Fuziune prin absorbtie

Forma de fuziune a persoanelor juridice constand in incorporarea patrimoniului unui subiect colectiv de drept, avand forta economica mai mica, in patrimoniul unui alt subiect colectiv de drept, avand forta economica mai mare.Persoana juridica al carei patrimoniu se incorporeaza se numeste persoana juridica absorbita, iar aceea care incorporeaza se numeste persoana juridica absorbanta.Fuziunea prin absorbtie produce urmatoarele efecte juridice:- disparitia unui subiect de drept existent (care este persoana juridica absorbita)- consolidarea in plan juridic si in plan economic a persoanei juridice absorbante- transmiterea universala de la persoana juridica absorbita catre persoana juridica absorbanta, care devine succesoarea in drepturi, dar si in obligatii, a celei dintai.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Fuziune prin absorbtie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Fuziune prin absorbtie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Fuziune prin absorbtie. Definitiile termenilor despre Fuziune prin absorbtie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Fuziune prin absorbtie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Fuziune prin absorbtie.