CATENA, sponsor oficial al Festivalului Internațional de Teatru ,,Scena ca o stradă’’ - Reşiţa

Resita - 27 februarie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Teatrul de Vest din Reşița găzduieşte timp de o săptămână cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru ,,Scena ca o stradă’’, un veritabil maraton cultural iniţiat şi organizat de directorul artistic al teatrului, actorul Dan Mirea.

1

1

CATENA este sponsor principal, dar şi de tradiţie, al acestui eveniment cultural considerat a fi, prin amploare şi valoare, cel mai important al anului.

 

            Festivalul Internaţional de Teatru „Scena ca o stradă” îşi deschide porţile în faţa Palatului Cultural din Reşiţa, spectacolul inaugural - „Iaacovi şi Leidental” de Hanoch Levin, regia artistică Mihaela Lichiardopol, jucându-se pe scena Teatrului de Vest. Până pe 4 martie sunt programate în fiecare seară numeroase spectacole la Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, Palatul Cultural şi la Teatrul de Vest din localitate.

            „Am iniţiat acest festival pentru publicul reşiţean, pentru spectatorii care au fost mereu fideli teatrului nostru, dar şi din dorința de a avea aici  trupe şi artişti valoroşi din ţară şi din străinătate” – a declarat Dan Mirea, directorul festivalului. „Şi în acest an avem piese de teatru, spectacole one man show, spectacole de improvizaţie, concerte. Scena ca o stradă este un eveniment cultural de amploare şi cu siguranţă, cel mai important organizat vreodată la Reşiţa”.

 

            Luni, 26 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Reşiţa, actorul Marcel Iureş va fi prezent cu spectacolul Teatrului Act Bucureşti, „Absolut!”, după Ivan Turbincă, de Ion Creangă (regia Alexandru Dabija).  Vor urma Teatrul „Regina Maria” Oradea cu „Scripcarul pe acoperiş” de Joseph Stein (regia Korcsmáros György), Teatrul „Traian Grozăvescu” Lugoj cu „Haide, ucide-mă dragoste”' de Aziz Nesin (regia Maria Voronca), Teatrul „Ariel” Târgu Mureş cu „Hees'' de Alina Nelega (regia Gavril Cadariu), Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu cu „De veghe la Taj Mahal'' de Rajiv Joseph (regia Radu-Alexandru Nica), Teatrul „I. D. Sîrbu” Petroşani cu „Richard al III-lea” de William Shakespeare (regia Gelu Badea), dar şi Teatrul Naţional Sterija Varşeţ (Serbia) „Edmund Kin” de Hadi Kuric (regia Irfan Mensur) şi Teatrul GUSTL (Croaţia) cu „Cerul desupra Zagrebului” de Miro Medimorek (regia Miro Medimorek). Concertul extraordinar „With love for women”, cu Dean Bowman (SUA) şi Bane Gluvacov Tubacin Band (Serbia) va avea loc pe 1 martie.

            Organizatori: Asociaţia Multiculturală Visions of Dreams România şi Teatrul de Vest Reşiţa, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa, al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română.