COMUNICAT DE PRESA

BUCURESTI - 29 septembrie 2017

Comunicat tip General in Afaceri

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM), membru al Confederatiei Nationale a Patronatului Roman (CNPR), a activat constructiv si constant in realizarea unui dialog autentic si transparent, la toate nivelurile decizionale implicate, legat de impactul total negativ asupra mediului de afaceri, generat de aplicarea OG 23/2017 (SPLIT TVA).

sigla

In acest sens, au fost date publicitatii comunicate si luari de pozitii scrise si inaintate oficial, in perioada august-septembrie 2017.

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a sustinut ca singurul impact garantat al OG 23/2017 va fi cel al inducerii de costuri suplimentare greu de suportat, indeosebi de Intreprinderile Mici si Mijlocii (cu capital autohton). Si mai grav, activitatea suplimentara impusa firmelor va duce la scaderea productivitatii companiilor in mod nejustificat.

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a participat, de asemenea, la toate dezbaterile organizate la nivelul societatii civile, mediului de afaceri, precum si la nivelul Comisiei Economice a Senatului Romaniei.

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a luat la cunostinta de avizul negativ emis de Consiliul Economico-Social referitor la continutul OG 23/2017.

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) constata ca niciun argument prezentat in sustinerea respingerii OG 23/1017 nu a fost luat in considerare. Ministerul de Finante si ANAF au continuat sa ramana pe o pozitie inflexibila fata de mediul de afaceri.

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) constata ca aplicarea de catre ANAF a formularului D088 anulat si in continuare a formularului 394, proceduri care au generat costuri semnificative pentru toate companiile, nu si-au aratat efectele, incasarile din TVA pe 8 luni scazand cu 1,7%.

Discutiile purtate in comisiile Senatului au ramas fara rezultatele scontate de mediul de afaceri. Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) isi exprima speranta ca dezbaterile organizate in plenul Senatului Romaniei vor lua in considerare argumentele si pozitiile exprimate de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM), votul acestui for legislativ fiind in concordanta cu asteptarile mediului de afaceri.

In ciuda importantelor stimulente financiare oferite, mentionam ca, din datele culese de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM), la nivelul administratiei ANAF situatia se prezinta punctual astfel:

-         La 21.09.2017, la nivelul unui judet s-au inscris pentru aplicarea optionala a split-ului TVA de la 1.10.2017 ZERO FIRME.

-         La nivelul unui sector al Municipiului Bucuresti, la 25.09.2017, s-au inscris pentru aplicarea optionala a split-ului TVA de la 1.10.2017  ZERO FIRME.

In aceste conditii, Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) isi mentine pozitia exprimata constant in aceasta perioada, respectiv aceea de respingere a OG 23/2017.

Cerem parlamentarilor din Camera Deputatilor sa-si consulte reprezentantii mediului de afaceri din circumscriptiile electorale pentru a constata veridicitatea si oportunitatea pozitiei Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM), aceea de respingere a OG 23/2017.

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM)

Taguri: afaceri
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/galenus1/comunicat-de-presa338