NUD CONTEMPORAN - expozitie de pictura

Galeria Basil si Procent Zero va invita joi, 3 decembrie 2009, orele 19,
la vernisajul expozitiei
NUD CONTEMPORAN
Locatie – Galeria Basil, Dionisie Lupu 46 (in curtea Casei Universitarilor)
Perioada expozitiei 4 – 19 decembrie 2009
Expune PROCENT ZERO, grup format din urmatorii artisti: CRISTIAN SCUTARU, ROXANA SCUTARU, DIANA PATRICIU si GEORGE DANIEL PLESCAN
Vernisajul expozitiei 3 decembrie 2009, orele 19.00 – rog confirmati prezenta cel mai tarziu miercurii, 02 decembrie 2009, orele 19.

“Nud contemporan” propune o noua imagine a nudului feminin prin mijloace tehnice clasice (pictura in ulei pe panza) inovatia constand in folosirea unui background sau a unor elemente decorative de influenta contemporana (graffiti , peisaje urbane )in contrast cu nudul clasic , realist, granita dintre fantastic si real fiind astfel pulverizata.
Proiectul “ Nud contemporan “ este realizat de grupul “Procent Zero” format din tineri artisti plastici care provin din centre universitare de arta diferite . Ca finalitate plastica, intalnim directii caracteristice spritului tanar al oricarui artist in formare - dorinta de a arata cat mai mult si incertitudinea din care se poate naste ceva nou.'Nud Contemporan' instiga la relaxarea discursului artistic in favoarea experimentului autentic, nu a experimentului ca scop sau ca obiect artistic cu puternic caracter realist dar si conceptual. Provocarea consta in realizarea nudurilor in stilul si tehnica realista, si integrarea lor in peisaje urbane contemporane.

Despre Galeria Basil.

Fii ceea ce vrei sa devii! Galeria Basil. este o galerie de arta care isi propune promovarea artistilor pe plan national si international. Galeria dispune de un spatiu expozitional generos si neconventional in care organizeaza periodic vernisaje, seri de muzica si poezie, saloane culturale si alte activitati cu caracter artistic.

Luminita Vasile, Galeria Basil
0726113494, cursuri@galeriabasil.ro
cursuri@galeriabasil.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/galeria-basil-/nud-contemporan-expozitie-de-pictura