Inca un Campion Mondial in familia TAG Heuer - Lewis Hamilton, cel mai tanar campion mondial de Formula 1

BUCURESTI - 3 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Sport

Lewis Hamilton, cel mai tanar campion mondial de Formula 1, se alatura legendei

Sao Paulo, Brazilia - pilotul echipei de Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes Lewis Hamilton a castigat ieri cea mai inalta distinctie in sportul cu motor, adjudecandu-si campionatul mondial de Formula 1 in cadrul marelui premiu al Braziliei si devenind cel mai tanar campion mondial de pana acum.

Pilotul in varsta de 23 ani l-a depasit pe pilotul Toyota Timo Glock pe ultimul tur si a terminat pe locul al 5- lea pe circuitul de la Interlagos. Un total de 98 puncte au fost suficiente pentru a revendica titlul, mai ales ca anul trecut la debutul sau in Formula 1 a fost atat de aproapre de castigarea lui, clasandu-se pe locul al doilea, la un punct in urma campionului modial si ambasador TAG Heuer- pilot al scuderiei Ferrari - Kimi Räikkönen

“Inca o data, Lewis Hamilton a aratat lumii intregi din ce este construit” a spus presedintele si CEO TAG Heuer, Jean-Christophe Babin. “Este cu adevarat un campion, unul dintre acei oameni extrem de speciali, de ale caror calitati suntem mereu uimiti, care stralucesc in orice ocazie si dau tot ce au mai bun in ei - chiar si in cele mai vitrege conditii. Acesta este el - la fel ca si Tiger Woods, Kimi Räikkönen si Maria Sharapova -reprezentantul perfect al spiritului TAG Heuer”.

Ambasador al brandului din 2003, Lewis Hamilton a intrat in galeria prestigioasa a campionilor de Formula 1 din familia TAG Heuer, alaturi de alte mari legende precum Juan-Manuel Fangio, Emerson Fittipladi, Mario Andretti, Nikki Lauda, Gilles Villeneuve, Alain Prost, Ayrton Senna, Nigel Mansell, Mika Hakkinen si Kimi Räikkönen.

“Nu pot exprima in cuvinte ce inseamna acest titlu pentru mine, cat si pentru echipa Vodafone McLaren Mercedes” a spus Lewis Hamilton dupa cursa. “Nici cat de mandru sunt de fiecare dintre ei si cat de onorat sa iau parte la aceasta realizare incredibila. As dori sa multumesc tuturor celor care au crezut in mine de-a lungul anilor: in primul rand familiei mele, lui Ron Dennis si echipei Vodafone McLaren Mercedes, care mi-a supervizat cariera inca de la inceputurile ei si bineinteles TAG Heuer care a fost alaturi de mine inca din 2003, chiar inainte de a castiga campionatul mondial de Formula 3”.

“Desigur, a fost o cursa extrem de dificila” a spus Ron Dennis, CEO al echipei Vodafone McLaren Mercedes, omul care a semnat un contract cu Lewis Hamilton in 1998. “Niciodata nu am fortat lucrurile pana la limita, nu am facut nimic prostesc, dar ploaia tarzie a facut ca lucrurile sa fie incordate. Chiar si asa, atunci cand Sebastian l-a depasit pe Lewis, nu am cedat, si nici Lewis nu a renuntat, pentru ca stiam ca Timo conduce cu pneuri pentru asfalt uscat. Lewis a condus minunat, si rezultatul a fost ca am avut parte de unul dintre cele mai emotionate finaluri din istoria competitiei. Sunt atat de mandru de Lewis; sunt atat de mandru de intreaga echipa; fiecare a stiut care este rolul lui si au facut o treaba absolut fantastica. De asemenea multumesc, Mercedes-Benz si tuturor partenerilor nostri, mai ales celor de cursa lunga asa cum este TAG Heuer, care a fost alaturi de noi din 1985”.
Relatia TAG Heuer cu Lewis Hamilton este tipica pentru strategia pe termen lung a brandului elvetian, aceea de a creste tinere talente din domeniul auto. Nici o alta casa orologera nu se afla de atata timp in lumea sporturilor cu motor la fel de mult ca TAG Heuer, si nici una nu se poate compara cu flerul TAG Heuer de a atrage si a semna cu cei mai buni. Alaturi de campionul mondial de Formula 1 din 2007 Kimi Räikkönen si pilotul echipei Vodafone McLaren Mercedes Heikki Kovalainen, numele lui Lewis il gasim alaturi de alti ambasadori din domeniul curselor auto: tanarul de 21 ani Sebastian Vettel de la echipa de Formula 1 Toro Rosso, care a castigat prima sa cursa din cariera anul acesta la Monza, fiind cel mai tanar pilot ce a castigat vreodata o cursa; Sebastien Bourdais de 4 ori campion Champcar, acum co-echipier cu Vettel in cadrul echipei Toro Rosso, Sebastien Buemi 21 ani, pilot in GP2 si pilot de incercare pentru echipa de Formula 1 Red Bull Racing team; Romain Grosjean si Karun Chandhok amandoi castigatori in GP2 anul acesta; si Alexandre Premant, care recent a obtinut victoria in cadrul cursei de la Le Mans.

In luna septembrie a avut loc la Londra expozitia “British Drivers in Formula 1”, care a fost prezentata de catre Lewis Hamilton, sir Striling Moss si Damon Hill (ultimul britanic inaintea lui Hamilton care a castigat Formula 1 in 1996); TAG Heuer a prezentat 6 ceasuri tinerilor piloti britanici care s-au remarcat in campionatele europene si engleze. Cu varste cuprinse intre 10-15 ani aceste tinere talente si-au demonstrat potentialul de a atinge cele mai inalte varfuri, fiind egali cu ilustrii lor predecesori TAG Heuer.

“TAG Heuer este pe val” a spus Jean Christophe Babin. «Kimi Räikkönen in 2007 si acum Lewis Hamilton in 2008, pentru al doilea an consecutiv, un ambasador al brandului este numarul 1 in Formula 1. Lewis si Heikki si intrega echipa de Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes au facut o treaba extraordinara. Sunt extrem de mandri de parteneriatul nostru cu McLaren - unul dintre cele mai lungi din istoria sportiva - de produsele pe care le-am lansat impreuna de-a lungul timpului. Instrumentele de masurare TAG Heuer au fost la bordului fiecarei masini McLaren din 1985.”

“Inca de la debutul sau in karting“ a declarat Jean Christophe Babin, ‘Lewis a fost invingator in fata pilotilor mai mari si mai experimentati, mereu suflandu-le in ceafa. Si mereu a reusit, intotdeauna a gasit forta interioara de a avea succes.’

Despre Galt orologerie elvetiana

Pe langa reputatul brand de ceasuri elvetiene TAG Heuer, Galt orologerie elvetiana are onoarea sa reprezinte in Romania prestigioase case orologere elvetiene precum: Girard-Perregaux, Zenith, Ulysse Nardin, Omega, Rado, Longines, Raymond Weil.

Magazinele GALT orologerie elvetiana
Calea Dorobantilor 153 ● Tel. 021.213.45.66
J.W. Marriott Grand Hotel● Tel. 021.403.35.29
info@ceasuri.ro ● www.ceasuri.ro