Gameloft inregistreaza Vanzari Record de 57.7 milioane € in trimestrul al IV-lea, reprezentand o crestere de 23%

BUCURESTI - 14 februarie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet

Vanzarile anuale ating 208.3 milioane €, cu 27% mai mult decat in anul precedent

Gameloft a atins vanzari de 57.7 milioane € in cel de-al IV-lea trimestru al anului 2012, inregistrand o crestere de 23% fata de 2011. Luand in considerare o medie anuala, cresterile totale in trimestrul IV au fost de 22%.

Succesul semnificativ de care s-au bucurat jocuri recent lansate, cum sunt Modern Combat 4: Zero Hour, World at Arms, My Little Pony si PLAYMOBIL Pirates, precum si longevitatea unor titluri ca Ice Age Village, Order & Chaos Online, The Amazing Spider-Man si Asphalt 7: Heat au contribuit la performanta solida a companiei in cel de-al patrulea trimestru din 2012.

Milioane € AF 2012 AF 2011 Variatie
Trimestrul I 44.8 39.5 +14%
Trimestrul II 50.4 37.4 +35%
Trimestrul III 55.4 40.6 +37%
Trimestrul IV 57.7 47.0 +23%
Total 12 luni 208.3 164.4 +27%

In 2012, vanzarile consolidate de Gameloft au atins 208.3 milioane €, cu 27% mai mult decat in anul precedent si in conformitate cu planul companiei. In America de Nord s-au realizat 31% din vanzari; 27% in regiunea EMEA; 22% in regiunea APAC si 20% in America Latina. In medie, in contextul unei rate de schimb constante, cresterea anuala a fost de 25%, comparativ cu 19% in 2011.

Aceasta crestere este sporita continuu de succesul masiv al jocurilor Gameloft pe smartphones si tablete in intreaga lume. Vanzarile companiei pentru al IV-lea trimestru pe segmentul smartphones si tablete au crescut cu 66% in 2012, reprezentand un procent de 56% din vanzarile totale, in comparatie cu 41% in trimestrul al IV-lea din 2011.

Dinamismul pietei de tablete si smartphone-uri, sustinut de calitatea remarcabila a noilor jocuri ce vor fi lansate anul acesta ar trebui sa determine in continuare cresterea vanzarilor Gameloft in trimestrele viitoare. Asadar, compania se asteapta la cifre din ce in ce mai mari pentru anul 2013.

Despre Gameloft

Gameloft este liderul dezvoltatorilor de jocuri pentru dispozitive mobile de ultima generatie si console (Apple iPad, iPhone, Nintendo DSI, Playstation Portable, XBOX 360, Playstation 3, Nintendo Wii), prezent in Romania de 13 ani, cu peste 30 de studiouri in intreaga lume (http://www.gameloft.ro/ , http://www.gameloft.com/ ).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gameloft/gameloft-inregistreaza-vanzari-record-de-57-7-milioane-e-in-trimestrul-al-iv-lea-reprezentand-o-crestere-de-23