Fundaţia Gazeta de Sud plantează 1403 de copaci în Craiova

Craiova - 25 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Campania “Infrunzeste Craiova!”, iniţiată de Fundaţia Gazeta de Sud şi sprijinită de Simode-Peugeot si Polystart, îşi va produce efectele săptămâna aceasta. 1403 copaci vor fi plantaţi pe 36 de străzi din Craiova începând de joi, 27 noiembrie. Aceasta este a doua etapă a programului, după ce în primavara anului 2008 au fost plantaţi 260 de frasini.

Fundaţia Gazeta de Sud plantează 1403 de copaci în Craiova

Plantarea celor 1403 de copaci (873 de frasini si 530 de paltini) se va realiza cu sprijinul RADPFL Craiova, al ONG-urilor, al angajaţilor Gazeta de Sud, Polystart şi Simode - concesionar Peugeot. Cei 46.933.6 lei ce au fost folosiţi pentru achiziţionarea copacilor au fost strânşi ca urmare a campaniei „2% pentru un aer mai curat”, a concertului caritabil „Primavara. Simfonic” desfăşurat de Tudor Gheorghe şi a donaţiilor firmelor Polystart şi Simode - concesionar Peugeot, companie ce donat contravaloarea a 560 de frasini.

Programul “Înfrunzeşte Craiova!” a fost lansat la sfârşitul anului 2007 de Fundaţia Gazeta de Sud şi are ca scop combaterea defrişărilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii craiovenilor, prin plantarea de copaci. În Craiova, fiecare locuitor are parte de 2 metri pătraţi de spaţiu verde, in timp ce Uniunea Europenă impune existenţa a cel putin 26 de metri pătraţi pentru fiecare cetăţean.
Lista străzilor din Craiova unde se va face plantarea şi mai multe detalii despre proiect pot fi găsite la adresa www.infrunzestecraiova.ro.

Despre Gazeta de Sud

GAZETA de SUD este cel mai citit ziar regional din România. Ziarul se distribuie în cele cinci judeţe ale Olteniei: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Aproximativ 29.000 de olteni cumpără zilnic GAZETA de SUD şi mai mult de 189.000 de persoane citesc fiecare ediţie a cotidianului, conform ultimelor date BRAT şi SNA. Totodată, GAZETA de SUD este mediul preferat de clienţii de mică publicitate din Oltenia, cu peste 60.000 de anunţuri publicate lunar în ziar.

GAZETA de SUD face parte din trustul de presă Media Sud, care are peste 400 de angajaţi şi include Radio Sud, Gazeta de Olt, Agenţia de presă Click News şi Tipografia de Sud.

Stefan Voinea
Director Marketing
Gazeta de Sud
0722.557.507